TEE-SE-ITSE KASVONAAMIO

Yksi suurimmista mielenkiinnon kohteistani on ihonhoito ja olen kertonut tässä postauksessa sekaihoni historiasta sekä sen hoidosta. Olen halunnut pitkään kokeilla DIY kosmetiikkaa ihan vain sen puhtauden vuoksi (ei mitään lisättyjä kemikaaleja) ja nyt siihen löytyi aikaa ja motivaatiota.

Ensiksi piti tehdä vähän taustatyötä ja tutkia mitä vaikutuksia eri raaka-aineilla on ihonhoidossa. Löysin netin syövereistä monia erilaisia ohjeita ja selostuksia. Päädyin lopulta seuraaviin raaka-aineisiin, jotka löytyivätkin valmiiksi kotoa: Käytin 1 rkl kaurahiutaleita ja jogurttia sekä 2 rkl hunajaa.

Jogurtti: lieventää punoitusta, hillitsee aknea ja uudistaa ihoa.

Kaura: puhdistaa epäpuhtauksia ja parantaa ihon elastisuutta.

Hunaja: sitoo kosteutta ja näin ravitsee ihoa.

Sekoitin raaka-aineet hyvin keskenään ja levitin tahnan kasvonaamiosiveltimellä ja annoin vaikuttaa 15 minuuttia.

Myönnettäköön, että tämä rauhoitti ihanasti ihoa, vaikka aloin olemaan hieman skeptinen katsoessani peiliin. Tämä levittyi hyvin ja ei lähtenyt valumaan kasvoilta, mutta kaurahiutaleet olivat tähän turhan suuria (en tiedä miten tämän voisi ratkaista :D). Tätä pestessä täytyy huomioida, ettet halua kaurahiutaleklönttejä lavuaariin tai lattiakaivoon, joten pyyhi isoimmat pyyhkeellä tai vanulapuilla pois.

Keittiön antimista on siis moneksi. Seuraavaksi ajattelin kokeilla kuorintaa käytetyillä kahvinpuruilla.

Oletko sinä kokeillut tehdä itse kosmetiikkaa?

Scroll to top