JOULU 2019

Aamulla herään tavallisen pimeään talviaamuun. Jo edellisenä iltana katsoin säätiedotuksesta ettei lumi tai aurinko tule jouluksi kylään. Loppuvuoden tapahtumat mukaanlukien joulufiiliksestä ei ollut tietoakaan. Silti joulu on aina joulu ja sen viettäminen perheen kesken on perinne mistä en tule luopumaan.

Jätin joululahjojen ja vaatteiden pakkaamisen jouluaaton aamupäivälle. Tarkoituksena oli viettää yksi yö perheen luona, mutta loppujen lopuksi yövyin kaksi. Sovittiin äidin kanssa, että hän tulee kello kahdeksi noutamaan ja alaovella hän olikin hyvissä ajoin minua ja kissoja vastassa.

Joulukinkun ostimme melko hätäisesti edellisenä päivänä äitini kanssa, koska isälle sattui pieni hupsis ja oli ostanut palvikinkun. Mehän emme äitini kanssa ole mitään lihamestareita, mutta joulupöydässä meitä odotti oikein hyvä ja onnistunut isän valmistama kinkku. Lisukkeina oli perunamuussia, kananmunia mädillä ja rosollia. Joulupäiväksi meillä oli sama setti, paitsi että kinkku oli korvattu lohella.

Toki katsoimme kaikki joulupiirretyt ja elokuvat ja monta suklaarasiaa meni. Äiti oli vielä ennen hakuani hakenut lisää suklaata, koska pelkäsi herkkujen loppuvan. Niitähän sitten jäi kuitenkin yli ja hyvä niin. Joululahjasäkki kannettiin illasta esille ja jokainen sai toivomiaan lahjoja. Itse sain lahjakortin, luomivärisiveltimiä sekä rahaa. Ystäviltäni saadut lahjat mukaanlukien, olen ollut tänä vuonna kiltti.

Sauna päätti meidän aattopäivän. Joulun tuoksuisina oli ihana mennä nukkumaan.

JOULUINEN KOTI

Viimeksi loin joulun kotiini kolme vuotta sitten. Olen perustellut jouluttomuutta sillä, että olen viettänyt joulupyhät aina perheeni luona, jossa koristelemme kuusen ja äiti huolehtii joulusisustamisen. Tämä asia ei tule koskaan muuttumaan, mutta viime viikon sunnuntaina se tapahtui: joulu saapui pitkästä aikaa myös omaan kotiini! Vaikka elämmekin vasta marraskuuta, niin en vain millään malttanut, pahoittelut teille sisustuspoliiseille.

Sain joulufiiliksen oikeastaan edellisestä postauksestani, jossa keräsin teille kollaaseja moderniin joulusisustamiseen. Sunnuntaina otimmekin äitini kanssa kohteeksi Hong Kongin jossa vierähti tunti pari.

Aloitin kaiken oikeastaan nollasta, koska minulla on varastossa 120cm valkoinen tekokuusi, mutta kun vuodet ovat tässä vierähtäneet, niin en koe enään valkoisen kuusen olevan minun juttuni. Koko on myös nykyiseen asuntoon auttamattoman pieni.

Hong Kongista lähti mukaan tekokuusi, joulukuusenkoristeet ja kynttelikkö. Toki oheistuotteitakin tuli ostettua, kuten parvekkeelle sypressit ja kanervat sillä kuitissa koreili kolminumeroinen summa.

Kuusen valinnassa oli vain yksi kriteeri ja se oli se, että siinä on tekolunta. Katselin verkkokauppojen valintaa ja aikamoisia ryöstöhintoja voidaan pyytää TEKOkuusesta. Hong Kongista löytyi tämä 180cm kaunokainen 59 eurolla.

Toteutuksesta tuli paljon parempi mitä kuvittelin! Onneksi oli äiti makutuomarina, koska olisin mm. valinnut kuusenalustaksi harmaan maton, mutta äitini sanoin: ”tuossa ei ole mitään jouluista”.

Olen nyt pari päivää saanut ihastella kodin ihanaa joulutunnelmaa ja rauhallisuutta ja nytkin on ihana maata sohvalla viltin alla ja nauttia tästä joulutorpasta.

Mikäli sinulla tuli kysyttävää tuotteista tai muusta aiheeseen liittyen niin laita rohkeasti kommenttia!

Scroll to top