JOULU 2019

Aamulla herään tavallisen pimeään talviaamuun. Jo edellisenä iltana katsoin säätiedotuksesta ettei lumi tai aurinko tule jouluksi kylään. Loppuvuoden tapahtumat mukaanlukien joulufiiliksestä ei ollut tietoakaan. Silti joulu on aina joulu ja sen viettäminen perheen kesken on perinne mistä en tule luopumaan.

Jätin joululahjojen ja vaatteiden pakkaamisen jouluaaton aamupäivälle. Tarkoituksena oli viettää yksi yö perheen luona, mutta loppujen lopuksi yövyin kaksi. Sovittiin äidin kanssa, että hän tulee kello kahdeksi noutamaan ja alaovella hän olikin hyvissä ajoin minua ja kissoja vastassa.

Joulukinkun ostimme melko hätäisesti edellisenä päivänä äitini kanssa, koska isälle sattui pieni hupsis ja oli ostanut palvikinkun. Mehän emme äitini kanssa ole mitään lihamestareita, mutta joulupöydässä meitä odotti oikein hyvä ja onnistunut isän valmistama kinkku. Lisukkeina oli perunamuussia, kananmunia mädillä ja rosollia. Joulupäiväksi meillä oli sama setti, paitsi että kinkku oli korvattu lohella.

Toki katsoimme kaikki joulupiirretyt ja elokuvat ja monta suklaarasiaa meni. Äiti oli vielä ennen hakuani hakenut lisää suklaata, koska pelkäsi herkkujen loppuvan. Niitähän sitten jäi kuitenkin yli ja hyvä niin. Joululahjasäkki kannettiin illasta esille ja jokainen sai toivomiaan lahjoja. Itse sain lahjakortin, luomivärisiveltimiä sekä rahaa. Ystäviltäni saadut lahjat mukaanlukien, olen ollut tänä vuonna kiltti.

Sauna päätti meidän aattopäivän. Joulun tuoksuisina oli ihana mennä nukkumaan.

Scroll to top