KYLPYLÄLOMA SAIMAALLA

Tänä vuonna halusin pois kaupungista, koska juhannuksen tienoilla ihmisillä on tapana kadota Suomen luontoon mökeilleen ja kaupungit hiljenevät. Perheelläni tai sukulaisillani ei ole koskaan ollut mökkiä, joten joka juhannus tulee eteen sama kysymys: ”mitä tehdä juhannuksena?”. Muutamana viime vuotena olen ollut ystävien kanssa mökillä, mutta suurimmaksi osaksi juhannukset on mennyt niin, että jään pitämään menoa ylle kaupunkiin.

Kuitenkin juuri tänä vuonna halusin välttämättä lähteä pois kaupungista. Päädyin selailemaan internetistä useita eri paikkoja ja vaihtoehtoja, kunnes sähköpostiini kilahti varausvahvistus Lappeenrantaan kylpylähotelli Saimaalle!

Lähdimme kohti Lappeenrantaa aamupäivästä. Navigaattori antoi matka-ajaksi kolmisen tuntia, mutta kun minä olen kyydissä, pitää aina varata +30min matka-aikaan, koska en ymmärrä ihmisiä jotka voi matkustaa ilman taukoja. Kuitenkin pääkaupunkiseudulta ajoimme kohteeseen kolmisen tuntia taukoineen(!), eli toisin sanoen ei ollut juhannusruuhkia joita pelkäsimme sekä stopit oli ripeitä.

En kaupunkilaisena osannut yhtään varautua (tai ylipäätään tullut ajatelleeksi) että luonnonhelmassa voisi hyönteisiä olla skidisti enemmän kuin kaupungissa. Kun jonotimme ulkona sisäänpääsyä n. 30 minuuttia (koska korona – koska juhannus – koska kotimaan matkailu) niin siinä jo ehti jalat tulla syödyksi. Siis herranjumala kuinka paljon mäkäräisiä oli ja koko ajan sai olla huitomassa ja hyppimässä. Onneksi kuitenkaan sisätiloissa näitä ei ollut, joten johonkin pääsi näitä pakoon. Valitus loppuu tähän.

Epäonneksemme ensimmäinen huoneemme oli epäkunnossa (sähköt, puhelin eikä televisio toimineet) niin pääsimme vaihtamaan huonetta Castle Suiteen, joka oli puolet isompi huone sekä sisälsi peräti kaksi parveketta, toinen Saimaalle ja toinen kylpylähotellin sisäpihalle. Ihastuimme tähän huoneeseen, joten extemporena varasimme extrayön! Eli tämä reissu olisi voinut olla fiasko, mutta koska henkilökunta hoiti homman kunnialla niin tästä olimme vain innoissamme.

Ensimmäisenä päivänä kävimme kylpylässä jossa menikin reippaasti muutama tunti sekä illasta söimme pizzaa samalla jalkapalloa katsellen. Ajattelin alkuun etten tulisi seuraamaan EM-kisoja ollenkaan, mutta pakko myöntää että jokainen peli tuli katsottua, vaikka toki harmitti että Suomi ei pärjännyt kovin pitkälle näissä kisoissa. Itse kannatin yllättäen kaikkia joukkueita jotka hävisivät 😀

Toisena extrapäivänä lähdimme Lappeenrannan keskustaan ihmettelemään meininkiä. Onneksi otimme toisen yön, koska yksi yö ja päivä näin jälkeenpäin ajateltuna olisi tehnyt reissusta turhan lyhyen. Katsoimme minkälaista säätä oli päiväksi lupailtu ja hieman näytti epävakaalta, mutta lähdimme siitä huolimatta, koska olimmehan lomalla.

Päädyimme Lappeenrannan satamaan ja siellä olikin sitten yllätykseksemme vaikka mitä. Oli hiekkalinnoja, tivoli, kauppatorimainen alue täynnä erilaisia ruokakojuja sekä Lappeenrannan linnoitus (lihavoidut tekstit sisältävät linkin oheisiin virallisiin kotisivuihin). Alkanut sadekaan meitä haitannut – lähinnä se oli hyvä, koska saimme kulkea ihan rauhassa katsellen nähtävyyksiä.

Vielä yöllä kävimme nappaamassa muutaman kuvan keskikesän yöstä, oheiset kuvat on otettu klo 01:00. Suomen kesässä kaikista mahtavinta on luonnon kauneus sekä kesäyöt. Niitä en vaihtaisi mihinkään. Näihin kuviin ja tunnelmiin myös loppuu reissumme tarina. 10/10 sanoisin.

Miten itse vietit juhannusta?

JUHANNUS 2020

Se alkaisi näyttämään siltä, että kesäkuu on pian taputeltu. Viimeisin postaukseni on kesäkuun alusta, jolloin totesin kesän alkaneen vauhdilla ja nyt tuntuu, että meno sen kuin kiihtyy. Alkukesä on kyllä ollut säiden puolesta upea, viime viikolla päästiin ihan hellelukemiin monena päivänä putkeen. Tästä innostuneena pyysinkin pomolta extemporena viime viikon vapaaksi ja toive menikin läpi melko kevyesti, en valita! Tässä myöskin syy miksi tämän postauksen aikataulu venyi. Viime viikolla tosiaan olin täysin lomamoodissa nauttien kesästä, kavereista ja omasta ajasta. Seuraavat lomaviikot odottelevat vasta elokuun alussa.

Juhannuksen vietin tuttuun tapaan kaupungissa. Perheelläni tai sukulaisillani ei ole koskaan ollut mökkiä jonne paeta, jonka johdosta olen tottunut olemaan kesän ja varsinkin juhannuksen täällä ihmisten keskellä. Koronan takia ihmisiä oli täällä kaupungissakin paljon, eli ihan autiota pääkaupunkiseudulla ei tänä vuonna ollut. Juhannus onkin ainoa ajankohta itselleni milloin mökkeily olisi paikallaan, koska se on niin suomalaiseen kesään juurtunut, mutta en valita olostani täälläkään. Mökille haluaisin nimenomaan lähteä rentoutumaan, mutta se taas ei monelle ole se kohokohta, vaan alkoholi.

Tostaina töiden jälkeen suuntasin ystävälleni ja ilta meni grillaten, nauttien säästä ja juomista heidän terassillaan. Tarjoilu pelasi ja oli oikein hauskaa, niin hauskaa että albumissa on vain pari kuvaa koko illalta. Silloin tietää että ilta on onnistunut, kun puhelin unohtuu. Kotona olin puolen yön jälkeen eikä illasta puuttunut mitään.

Lauantaina matka jatkui porukoille jossa vietin yhden yön. Mitään megabiletystä tosiaan juhannus ei tullut tuodessaan ja minusta se oli älyttömän kiva olla rennosti ja nauttia olostaan ja läheisten seurasta. Porukoilla katselimme elokuvia ja tuttuun tapaan söimme hyvin. Rokin kanssa ulkoiltiin monta tuntia takapihalla ja huomaa kuinka kissa tykkäsi olla ulkona ihmetellen kesän ääniä ja elämää.

Oma juhannukseni varmasti eroaa monen teistä, joten haluaisinkin kuulla miten teidän juhannus sujui tänä vuonna? Kirjoita kommentti täällä tai vaikkapa Facebook -sivuillani! 🙂

Scroll to top