PUHDISTA JA KOSTEUTA

Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä kiinnostuneempi olen ollut ihonhoidosta.Elämä ei ole aina reilua ja aina löytyy kadehdittavaa. Itse kadehdin niitä, joilla on kuulas hyvinvoiva iho sekä geeni, jolla ei liho vaikka söisi hevosen. Palataan tuohon ensimmäiseen.

Kuudennella luokalla ihoni alkoi kertomaan, että hormoonit jyllää siihen tahtiin, että oli otettava peitepuikko käyttöön ja näihin aikoihin kävin ensimmäistä kertaa ihonpuhdistuksessa. Kotona ihonhoitoni oli hyvin alkeellista – puhdistin kasvoni äitini ostamilla tuotteilla ja tämän jälkeen käytin kasvovettä. Siinä se oli.

Kaikki lähtee pohjasta. Jopa se mitä syöt näkyy kasvoilla (ja valitettavasti vartalolla). Hiilihydraattipitoinen ruoka, etenkin valkoinen sokeri, saattaa lisätä ihon tulehdusta ja talituotantoa. Jopa stressi näkyy kehossa sisäisesti ja ulkoisesti. Suosittelen ottamaan selvää omasta ihotyypistä, jotta löydät itsellesi sopivat tuotteet. Esimerkiksi Skincityn sivuilla löydät kattavan sekä ilmaisen ihotestin ja samaan syssyyn saat kosmetologilta tuotesuosituksia vastauksiisi perustuen. Iso peukku tälle!

Vaikka ihossani on epäpuhtauksia, koen sen pysyvän ruodussa nykyisellä ihonhoitorutiinillani. Seuraavaksi esittelen rutiinia sekaiholle jota käytän arki-iltaisin, koska olen pyhittänyt viikonloput muun muassa kuorinnoille ja kasvonaamioille.

1. Iltaisin pesen kasvot kaksoispuhdistus -menetelmällä, eli aluksi öljypohjaisella puhdistustuotteella ja tämän jälkeen viimeistelen puhdistuksen vesipohjaisella tuotteella. Tällä tavalla iholle ei jää mitään ylimääräistä ja muun muassa seerumeista saa enemmän irti kun aktiiviaineet pääsevät paremmin ihoon.

Tällä hetkellä öljypohjaisena puhdistustuotteena käytän IT’S SKIN Green Tea Calming Cleasing Oilia. Tuote levitetään ennen kasvojen kastelua esipuhdistamaan ihoa meikistä ja liasta. Monilla sivuilla ilmoitetaan, että tämä vaihe pitäisi toistaa niin monta kertaa ettei meikkiä enää irtoaisi. Jos tätä neuvoa olisin noudattanut, olisi tuote loppunut jo parissa viikossa, koska olen pettunyt tämän tuotteen pesutehoon. Ensi kerralla ostan toisen tuotteen kokeiluun. Vesipohjaisena tuotteena käytän ACO Spotless Daily Face Washia, joka on syväpuhdistava puhdistusgeeli rasvaiselle, epäpuhtaalle ja akneiholle. Tätä en vaihda. Tuote sisältää salisyylihappoa, joka on akneihon pelastaja, koska se muun muassa puhdistaa tehokkaasti ihohuokosia ja estää mustapäiden syntyä. Ensimmäisenä (minulla käytössä kaksi) kasvovetenä toimii saman sarjan Daily Purifying toner, jossa myös on edellä mainittuja ominaisuuksia ja tätä hehkuttamaani salisyylihappoa.

2. Sitten päästäänkin seuraavan vaiheeseen. Olen huomannut, että minun ihollani toimii asiat niin, että ensin käytän näitä voimakkaampia ainesosia omaavia tuotteita, jonka jälkeen keskityn ainoastaan ihon tasapainoittamiseen ja kosteukseen.

INNISFREE:n tuotteet Green Tea Balancing Skin Ex (kasvovesi), Green Tea Balancing Lotion Ex (hoitoneste) ja Green Tea Seed Serum (seerumi) ovat olleet ihoni pelastus! Tuotteet sisältävät vihreän teen lehdistä saatavaa uutetta, joka sisältää aminohappoja ja mineraaleja, minkä lisäksi vihreän tee tiedetään tehokkaana antioksidanttina. Tuotteita käytetään seuraavassa järjestyksessä: kasvovesi, hoitoneste ja seerumi. Tuotemerkki, kuten hoitonestekin on uusi tuttavuus minulle ja tällä hetkellä korealainen kosmetiikka ja hoitonesteet on ihonhoidossa ”se juttu”.

Olen tässä pari kuukautta testannut tuotteita ja olen positiivisesti yllättynyt tuotteiden vaikutuksista: ihoni on kosteutettu, tasapainoissa, eikä tuotteet tuki ihoa – kaikkea sitä mitä ihoni kaipaa. Mikäli kiinnostuit: tuotteet kannatta tilata luotettavalta myyjältä eBaysta.

3. Seuraavia seerumeita käytän kuureina tai tehoaineina silloin kun koen, että iho kaipaa extraa.

THE ORDINARY Granative Retinold 2% Emulsion, eli suomeksi A-vitamiini on lähinnä syksy/talvikäyttöön, koska käytön aikana on vältettävä aurinkoa tuotteen kuorivan vaikutuksen vuoksi, joka voisi altistaa ihon palamiseen. Kun ikää on plakkarissa 27 vuotta, olen alkanut kiinnostumaan myös ihon vanhenemisen ehkäisystä ja A-Vitamiini on kaikista tutkituin ja tehokkain tuote pitämään iho kimmoisana ja nuorekkaana, toimii myös epäpuhtauksiin.

Kylmäpuristettu ruusunmarjaöljy 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil on erinomainen tuote silloin, kun iho kaipaa tavallista enemmän kosteutusta. Ruusunmarjaöljy sisältää linolihappoa, linoleenihappoa sekä A-vitamiinia. Öljyn on osoitettu häivyttävän valovanhenemisen ja aknearpien merkkejä. Yksittäin tuote jää mielestäni lillumaan kasvojen pinnalle tahrien kaiken (koska öljy), joten suosittelen sekoittamaan tuotetta esimerkiksi yövoiteeseen.

Niacinamide 10% + Zinc 1% -hoitotiiviste auttaa häivyttämään ihon tukkeumia ja epäpuhtauksia. Tuote sisältää sinkkiä, joka auttaa tasapainottamaan ihon rasvoittumista. Tuotteessa on geelimäinen koostumus ja käytän tätä välillä tehosteena suoraan epäpuhtaille alueille.

Siinäpä kaikki tältä erää. Sitä oikeaa yövoidetta en ole vielä löytänyt. Haussa on ollut rasva, joka ei tuki ihoa, on kevyt ja saa ihon hehkumaan… ehdotuksia otetaan vastaan!

Scroll to top