I SAID YES

Sen piti olla ihan tavallinen yhteinen lomamatka.

Olin juuri palanut ystävieni kanssa road tripiltä ja saanut levätä muutaman päivän kotona kun tie kutsui jälleen. Olimme sovittaneet kesälomamme mieheni kanssa niin, että saisimme viettää kesää mahdollisimman paljon yhdessä ja kun lomatoiveemme viimein hyväksyttiin, päätimme varata meidän ensimmäisen matkamme Järvisydämestä.

Järvisydämestä olin nähnyt ja kuullut paljon hyvää, jonka takia valinta osottautui varsin helpoksi. Varasimme kaksi yötä maisemasviitistä, josta on näköala alueelle ja järvelle sekä hintaan sisältyi myös kylpylä ja yksi aktiviteetti. Täydellinen paketti pariskunnille!

Lisäksi matkamme ei jäänyt tähän, vaan jatkoimme matkaamme tästä vielä Kuopioon ja Jyväskylään eli matkamme kesti kaiken kaikkiaan 6 päivää. Tässä postauksessa keskityn vain Järvisydämen tapahtumiin, mihin tämä postaus pohjautuu.

Saimme majoituksemme hyvästä paikkaa, suurista ikkunoista näkyi hyvin järvelle ja alueelle. Hetki siinä meni ihastellessa sviittiä ja kierrellessä koko paikkaa läpi. Päätimme jättää kylpylän ja aktiviteetit seuraavalle päivälle, jolloin tämä ensimmäinen päivämme oli vain rentoutumista ja yhdessäoloa.

Ihastelun ja kiertelyn lomassa kävimme syömässä ja tilasimme päivän päätteeksi extemporena majoitukseemme kuohuviiniä – lomallahan me olimme.

Illasta satoi muutamaan otteeseen, joten vetäydyimme sisätiloihin katselemaan sadetta kattoikkunoista. Siinä kippistellessä ja sängyllä sadetta kuunnellessa mies kosi minua. Ja minä vastasin empimättä kyllä.

Muistan vieläkin miten väreet menivät kehoni läpi ja kuinka yllätetyksi tulin. Tälle ei olisi ollut parempaa aikaa tai paikkaa ja olen kiitollinen miehelleni tästä, että teki hetkestä unohtumattoman. Hän oli vielä valinnut maailman upeimman sormuksen, josta tulee tasaisin väliajoin kehuja.

Laitoin heti illalla viestin läheisilleni ja seuraavana päivänä julkaisimme kihlauksen. Kihlauduimme 16.7.2022.

Mitä tulee loppuaikaan Järvisydämessä: toisena matkapäivänämme olimme varanneet kylpylän sekä aktiviteetin. Aktiviteettit koostuivat joko retkistä, hyvinvointitunneista, melonnasta tai pyöräilystä. Valitsimme melonnan, koska halusimme päästä järvelle ja kokemaan aluetta kauempaa.

En itse ole melonut aiemmin ja yllätyin kuinka raskasta ja yhteensovittamista aktiviteetti olikaan. Meloimme lähes avojärvelle, jossa aallot ja tuuli vaikeuttivat menoa huomattavasti. Poukamissa oli tyyntä ja kauniita maisemia. Karkeasti laskettuna teimme useamman kilometrin matkan järvellä. Kun pääsimme aktiviteetin jälkeen takaisin rantaan, söimme huoneessamme ja lähdimme rentoutumaan kylpylään.

Kylpylä itsessään oli erittäin romanttinen. Altaita ei ollut kuin muutama, nekin hyvin pieniä, joten paikka oli nimenomaan tehty rentoutumista ja pariskuntia ajatellen. Saunoja oli useampi, jossa kaikissa kävimme.

Ainoa miinus koko Järvisydämen matkasta oli heidän hyvin rajallinen ravintolamaailma. Miljööseen mukautuen menuna oli hyvin paljon kala- ja kasvisruokia, joista emme niin paljoa välitä. Lähimmät kaupat ja ravintolat ovat melko kaukana alueesta, eli tätä paikkaa harkitsevat on tämä hyvä ottaa huomioon.

Tätä kirjoittaessa olemmekin olleet kihloissa tosiaan lähes 9 kuukautta ja olemme jo aloittanet hääsuunnittelun. Onneksi tuli erään keskustelun lomassa häät puheeksi, koska itsehän olisin vasta aloittanut suunnittelun paljon myöhemmin, mutta mehän olimme vähän jopa myöhässä – mitä tulee juhlapaikan suhteen. Onneksi tämä asia on jo kunnossa ja muutamat muutkin asiat ovat jo saaneet vahvistuksen. Tarkempaa ajankohtaa häille en vielä paljasta, kaikki hyvä aikanaan.

Hääsuunnittelusta ja valmistelusta on varmasti tulossa tänne ja muihin sosiaalisiin kanaviini postauksia, joten seuraathan minua myös instagramissa ja facebookissa @lottamariasi.

KESÄMUISTOJA

On marraskuu, lehdet ovat jo tippuneet puista, pakkaset tekevät tuloaan ja tässä kirjoitan teille postausta kesästäni… well done Lotta. Pitänee siis aikamatkustaa muutama kuukausi taaksepäin kesän tunnelmiin ja karkuun syksyn kylmyyttä tämän postauksen ajaksi.

Kun mietin aikaa pari kuukautta taaksepäin ja palaan kesän lämpöön, niin pakko myöntää että vietin elämäni kesän. Siihen toki liittyi paljon asioita jota etukäteen en osannut aavistaakaan, niin hyviä kuin huonoja, mutta uskon näin jälkikäteen että kaikella on tarkoituksensa.

Uusi työ

Kesäni alkoi varsin ikävissä tunnelmissa, kun edellinen työni loppui mielestäni yllättäen ja avasin asiaa teille hieman ”henkilökohtaista” -postauksessani. Tällöin päätin että nyt minulla on ainutkertainen mahdollisuus rakentaa tulevaisuuttani uudelleen eikä jäädä tuleen makaamaan. Alkuun tuntui että koko elämäni olisi romahtanut, koska kun matto vedetään jalkojen alta on sieltä nouseminen usein hankalaa. Asiat lähtivät liikkeelle kuitenkin varsin hyvin, työmahdollisuuksia avautui ja olen tällä hetkellä työllistynyt työhön joka on älyttömän mielenkiintoista, motivoivaa ja kollegoista olen saanut uusia ystäviä.

Uusi perheenjäsen

Toinen asia joka mullisti elämääni kesän aikana oli uusi kissanpentu Dumle. Olin uuden perheenjäsenen hankinta-asiaa miettinyt jo hetken mielessäni, että milloin olisi aika uudelle alulle ja korona-aika osoittautui tähän varsin hyväksi ajankohdaksi, koska vietin aikaa enemmän kotona. Dumlen hain kotiin toukokuussa ja hän on jo asettunut hyvin meidän perheeseen vaikka alku olikin melko vaikea. Hänestä tulee varsin iso poika – hän on jo Rokiakin (vanhempi kissani) isompi ja hän on tätä kirjoittaessa 9 kuukauden ikäinen. Voit lukea lisää Dumlesta tästä.

Kesäloma

Kesäkuussa kävin pyörähtämässä myös kaupungin palveluksessa, mutta tämä ei ollut minun juttuni alkuunkaan. Varsinaisesti kyseinen työ olikin vain väliaikainen ratkaisu, joten sanoin itseni irti koeajalla ja tästä alkoikin minun kuukauden mittainen kesäloma, eli lomailin koko heinäkuun ennen kuin nykyinen työni alkoi. Kaikista parasta oli se, että tässä aikaisemmassa edellisestä työssäni en ehtinyt pitämään lomiani, jonka vuoksi täydet lomapäivistä kertyneet rahat kilahti tililleni. Karma hoiti tehtäväänsä.

Sanotaan näin, että kesäni oli varsin huoletonta ja parasta aikaa elämässäni. En aikuisiällä ole viettänyt putkeen näin pitkää kesälomaa ja tämän vuoden kesäkin oli mitä mainioin helteineen. Tunsin taas hetken eläväni poissa oravanpyörästä.

Kävin juhannuksena pyörähtämässä Saimaalla, vietimme parhaan ystäväni polttareita (postaus tulossa), hemmottelin itseäni esteettisissä hoidoissa ja toimenpiteissä, vietin aikaa ystävieni ja perheen kanssa muun muassa rannalla, minigolfia pelaten, Korkeasaaressa, illanistujaisissa, ravintoloissa ja terassilla istuen. Ei ollut huolia tai murheita.

Ja nyt palaamme takaisin nykyhetkeen eli marraskuuhun. Täällä kaikki on hyvin, töissä asiat kulkee ja noin muutenkin asiat arjessa on tasapainossa. Syksy vain usein tuppaa olemaan sitä aikaa, kun ihmiset pakenevat pimeyttä ja kylmyyttä koteihinsa, jonka vuoksi ehkä kaipaisin enemmän tekemistä arkeeni. Pitäisi keksiä joku kiva harrastus… muukin kuin nettishoppailu. Seuraavana postauksena vuorossa ystäväni polttarit, pysy kuulolla!

Scroll to top