MEIDÄN KOTI

Yhteistyössä Desenion kanssa, sisältää alennuskoodin.

Siitä on jo reilu kaksi kuukautta kun saimme nykyiseen asuntoomme avaimet. Olen halunnut julkaista tämän blogipostauksen jo useampaan kertaan, mutta olen joutunut tätä viivyttelemään, koska halusin esitellä asuntoamme sen ollessa täysin valmis. Olemme esimerkiksi joutuneet jo monesti huomauttamaan huoltoyhtiötä ja vuokranantajaa hitaasti etenevistä huoltotöistä sekä toinen viivästyttäjä on ollut uusien kalusteiden hankinta, jotka ovat menneet parvekkeen osalta kertaalleen vaihtoon. En osannut odottaa, että asettuminen nykyiseen asuntoon kestäisi näin kauan, mutta pikkuhiljaa olemme tehneet tästä meidän kotimme.

Keittiö ja olohuone

Asuntomme on 70 neliöinen kolmio jossa on sauna ja lasitettu terassiparveke. Jälkimmäinen tuo koollaan yhden oleskelutilan asuntoon lisää. Kotimme on sisutettu aikalailla 50/50 uusilla ja vanhoilla huonekaluillamme, kun muutossa moni asia päätyi lopulta joko ystäville, perheelle, myyntiin tai kaatopaikalle ja uusia kalusteita ja sisustustavaraa tuli sitten saman verran ostettua mitä lähti kiertoon. Mies totesi tossa yksi päivä ettei ole koskaan käynyt mm. Ikeassa elämänsä aikana yhtä monesti mitä olemme nyt kahden kuukauden aikana käyneet. Kuulemma Ikean reissut ovat hyvä parisuhdetesti 😀

Asunnossa on L-mallinen avokeittiö joka jättää mukavasti tilaa itse olohuoneelle. Olohuoneesta kuljetaan terassiparvekkeelle, joten tässä kokonaisuudessa tilaa ja valoa riittää. Asunnon pohja mahdollistaa sen, että luonnonvaloa saamme asunnon molemmin puolin, mutta emme valitettavasti asunnon jokaiseen kolkkaan. Esimerkiksi eteiseen luonnonvalo ei pääse, johon etsin vieläkin jonkinlaista ratkaisua valaisimien muodossa.

Kodissamme on myös erillinen vaatehuone, joka on ”minun huoneeni” sekä toinen makuuhuone, josta tuli miehen pelihuone.

Parveke ja sauna

En tarkalleen osaa sanoa kuinka monta neliötä terassiparvekkeessa on (koska parvekkeiden neliöitä ei lasketa mukaan asunnon pinta-alaan), mutta sanotaan näin että ihan mukavasti! Tilaan mahtuu viiden hengen sohvaryhmä, iso pöytä sekä edellisen asuntoni parvekkeen kaksi tuolia sopivat kokonaisuuteen erittäin hyvin. Parveke on lasitettu, joka mahdollistaa tilassa oleskelun kesät talvet. Vietimme juuri ystäväni polttaribrunssin meillä ja me kahdeksan naikkosta mahduimme hyvin nauttimaan ruoasta, seurasta ja aamupäivästä.

Parveke aiheutti ensin harmia, koska ensimmäinen hankkimamme sohvaryhmä ei vastannut ollenkaan tuotekuvausta. Tuotteen piti olla musta, mutta sohvaryhmän runko oli vihertävän harmaa ja päälliset rusehtavat. Kun reklamoimme kyseistä firmaa asiasta, niin alkuun meille ilmoitettiin, ettei kasatuilla tuotteilla olisi palautusoikeutta. Seuraavana yönä en nukkunut lähes ollenkaan, koska harmitti aivan älyttömästi, että pitäisikö meidän pakon edessä oikeasti pitää meidän mielestä viallinen sohvaryhmä. Onneksi pidin pääni ja soitin aamulla kyseiseen liikkeeseen uudelleen ja tällä kertaa eri asiakaspalvelija myönsi palautusoikeuden. Tämän episodin jälkeen emme ole asioimassa kyseisessä liikkeessä enää jatkossa.

Lisäksi mainitsin jo aiemmin, että asunnossamme on sauna. Tämä oli ehdoton ominaisuus asunnossa meille molemmille, koska erityisesti mies tykkää saunomisesta. Ja onhan se ihan asuinmukavuuteen liittyvä ”kiva lisä”, että esimerkiksi talvella tai kolealla sadepäivänä pääsee nauttimaan virkistävistä ja lämpimän saunan löylyistä.

Saunaamme mahtuu kolme henkilöä eli ei ole isoimmasta päästä, mutta meille tämä tila riittää kaksin oikein hyvin. Sisustus ostettiin uutena, koska kummallakaan ei ollut edellisissä asunnoissa saunaa. Siitä muodostui pieni projekti, mutta lopputuloksesta tuli kuitenkin erinomainen, vaikka itse sanonkin!

Saunan ihanana yksityiskohtana on sivuikkuna, josta luonnonvalo pääsee valaisemaan mukavasti tilaa. Kissat myös tykkäävät nukkua ja katsella maisemia ikkunalaudalta. Ikkunaan olisi projektina löytää kalvo, josta näkisi ulos, mutta ei ulkoa sisälle, että saunoessa sälekaihtimia voisi pitää auki. Ehdotuksia otamme lasikalvoista vastaan!

Haaveenani olisi joskus suihkuhuonetila, jossa olisi kaksi suihkua ja saunassa olisi kokonaan tummahuurteinen lasiseinä edessä ja saunassa molemmin puolin istuintilaa. Ikkuna on myös mukava lisä.

Makuuhuone

Sisustettu yhteistyössä Desenion kanssa.

Makuuhuoneemme on nykyasunnoksi melko suuri ja valoisa. Tilaa riittää mukavasti yöpöydille sekä vastapäätä olevalle kiinteälle vaatekaapille. Aamuaurinko hieman herätteli meitä aiemmin ja päädyimme ostamaan pimennysverhot, vaikka luonnonvaloa rakastankin.

Erityisesti tässä ensimmäisessä yhteisessä asunnossamme olen halunnut huomioida sisustuksessa meitä molempia ja historiaamme. Esimerkiksi olohuoneeseen tilasimme taulut, joissa on paikkakunnat missä olemme lapsuutemme viettäneet ja tätä samaa ideaa halusin tuoda myös makuuhuoneeseen. Kun aloin toteuttamaan visiotani, löysin Deseniolta juuri sellaisen kokonaisuuden mitä etsinkin.

Aquarius -julisteeseen pääset tästä. Scorpion -julisteeseen pääset tästä.

Tärkein kriteerini oli, että julisteet olisivat makuuhuoneeseen sopivat ja mielestäni horoskooppien tähtimerkit ja lisänä niistä kertovat luonteenpiirteet olivat mahtava valinta. Mieheni luonne on intohimoinen, itsepäinen, neuvokas sekä rohkea. Minä taas olen syvällinen, mielikuvituksellinen, ”alkuperäinen” ja tinkimätön. Ja tällä combolla matka jatkuu!

Deseniolta tilaaminen oli älyttömän helppoa sekä tuotteet tulivat nopeasti perille ja ylittivät laadultaan odotuksemme. Olemme saaneet julisteista paljon kehuja ja ihasteluja osaksemme, mutta mikä parasta:

Alennuskoodilla LottaM saat -40% alennusta julisteista ajalla 6.-8.6.2022.

Koodi ei koske persoonallisia julisteita eikä julistepaketteja.

Mukavia inspiraatiohetkiä!

KOTINI ESITTELY

Näyttäisi kovasti siltä, että kohti kevättä ollaan menossa. Säät ovat viime päivinä olleet ihanan aurinkoisia ja lämpimiä, jonka vuoksi myös asuntoni on kokenut kevään tuulahduksen.

Muutin nykyiseen asuntooni tammikuussa 2020 ja pienehkössä kaksiossani on 35,5 neliötä + lasitettu parveke. Itse taloyhtiö on valmistunut vuonna 2015. Kotini olen sisustanut modernia ja skandinaavista sisustusta myötäilen, koska sen raikkaus, selkeys ja ajattomuus ovat mieleeni. Edellisestä asuntopostauksesta ”sinkkukotini” onkin vierähtänyt melko tarkkaan vuosi ja tähän postaukseen verrattuna olen vuodessa lähinnä tehnyt vain pieniä muutoksia. Kun itse katson vuoden takaisia kuvia, niin edistys näihin verrattuna on moderniimpaan päin. Vai mitä mieltä olet?

Keittiö ja olohuone

Täytyy alkuun mainita, että rakastan asuntoni pohjaratkaisua, koska se on selkeä sekä fiksusti suunniteltu, enkä näin ollen koe että tarvitsisin tänne enempää neliöitä. Kun astutaan kotiini, näkee huoneiston läpikotaisin, koska asunto on neliöistään huolimatta avara. Ensimmäisenä vastassa on avokeittiön ja olohuoneen yhdistelmä. Keittiötaso on harmonisen ruskea ja keittiön varustus on tilava ja nykyaikainen, vastakaisella seinällä on itse ruokailutila. Tilan sisustus on ollut alusta alkaen ollut balanssissa, joten vuodessa suuria muutoksia ei ole tapahtunut.

Mietinnässäni tällä hetkellä on, sopisiko olohuoneeseen Ikean vittsjö -mallinen lasinen sohvapöytä vai pysynkö kolmessa pyöreässä pöydässä. Olohuoneen taustalla oleva sivupöytä on vaihtunut neliönmallisesta pyöreäksi ja tämän pöydän päätyminen oheiselle paikalle yllätti minutkin lopulta täysin. Olin siis jo monesti antamassa tätä pöytää jopa ilmaiseksi ystävilleni, koska kyseessä on harmaa betoninen parvekepöytä joka ei aiemmin ole sopinut oikeastaan minnekään. Viime viikolla kun päivittelin asuntoani niin tulin miettineeksi pöydän kohtaloa. Samalla pohdin, onko pöytälevyt kauttaaltaan tummanharmaat – ja kun paljastui että toinen puoli onkin vaalea (pinnassa on viiruja ja sattumia, mutta tekee pöydästä ”ruman kauniin”, ehkä jopa marmorisen) niin ai juma kun rakastuinkin tähän!

 • Sohva | Bellus Trendline
 • Kattolamppu | Prisma
 • Matto | Hong kong (nyk. Rusta)
 • Sohvapöydät, sivupöytä ja ruokapöydän tuolit | Jysk (diy)
 • Lattialamppu, kori, viltti, tv-taso, ruokapöydän tabletit | Ikea
 • Ruokapöytä | Asko
 • Koristeet | Tammer Brands Outlet

Makuuhuone

Makuuhuoneeseeni on kaksi ”sisäänkäyntiä”, eikä ovia ole ollenkaan. Huoneeseen mahtuu hyvin parisänky yöpöytineen sekä yksi seinä on kiinteää säilytystilaa. Suurimman muodonmuutoksen vuodessa on kokenut itse makuuhuone.

Halusin luoda makuuhuoneeseen ”luksusmaista” hotellimaisuutta sekä tilaa joka kutsuu luokseen. Kun tämä idea kypsyi päässäni tarpeeksi kauan ja selasin varmaan koko pinterestin läpi oheisilla kuvilla niin laitoin tuumasta toimeen. Hotellimaisuutta toin suurilla tyynyillä, jotka loppupeleissä olikin ehkä se haasteellisin osuus – koska niitä oli hyvin vähän tarjolla. Päädyin Jyskin 60x80cm tyynyihin, eli 160cm sängyssä kaksi kappaletta on just eikä melkein passeli. Ikeasta hain tummanharmaat pussilakanat tuomaan valkoiseen tilaan kontrastia sekä taulukehykset vaihtui hopeista mustiin, jotta ne erottuvat paremmin taustasta.

 • Tyynyt, pussilakanat, kehykset, yöpöydät ja peili | Ikea
 • Kattolamppu | Clas Ohlson
 • Päiväpeitto | Prisma
 • Sängynpääty | Jotex
 • Sänky | Sotka
Scroll to top