7.2.

Tällä kertaa juhlittiin 29. ikävuottani. Tätä ajankulua tulee aina miettineeksi syntymäpäivien kynnyksellä kun vuodet vierivät turhan nopeasti eteenpäin – vaikka välillä (etenkin töissä) aika tuntuu matelevan. Itse tunnen olevani vielä jollain tasolla ”mieleltäni” siellä parinkympin tienoilla, koska se mitä haluan elämältä ja miten haluan sitä toteuttaa on edelleen sama kuin tuolloin. Haluan nauttia elämästäni, mennä ja tulla oman pääni mukaan, matkustella, juhlia ilman murheita huomisesta. Joidenkin artikkelien mukaan aikuinen on vasta kun täyttää 30 vuotta. Siksi tunnen etten vielä ole valmis saavuttamaan tuota kynnystä.

Viime vuonna en juhlistanut syntymäpäivääni lainkaan. Siksi tänä vuonna oli kiva koota lähimmäiset ystävät luokseni ja viettää iltaa yhdessä. Edellisenä päivänä kävin ostamassa itselleni ja booliin juomatarpeet sekä koristelut. Olin toivonut ystäviltäni syntymäpäivälahjaksi leivonnaisia (koska en varsinaisesti tarvitse tällä hetkellä mitään) niin lahjoinani oli subwaykeksejä, cookiepopseja sekä itse syntymäpäiväkakku.

Booliksi valikoitui puolimakea ”twister booli” jonka ohjeet ovat näinkin simppelit:

  • 1 L sitrus limonadi
  • 1 L sitrus limonadi
  • 0.5 L viinaa
  • 4 kpl twister mehujää
  • 500g pakastemansikoita
  • 1 kpl viipaloitu lime
  • jääpaloja

Yleisimpiin ajanviettotapoihimme kuuluu juoma-. lauta- sekä korttipelit. Toisinaan myös pleikkarin kautta pelattavat tietovisapelit ovat mahtuneet iltaan mukaan. Oma suosikkini näistä on Knowledge is Power.

Uusin peli (minkä bongasin TikTokista) on juomapeli, jossa snapsilasi täytetään ”ei niin hyvällä juomalla” tai ihan perinteisellä viinalla ja kasataan korttipakka tämän lasin päälle. Muodostetaan jono ja vuorotellen jokainen pyrkii puhaltamaan tästä pakasta pois kortin/kortteja – kuitenkin niin että niitä jää lasin päälle, koska se joka puhaltaa kortin/kortit pois lasin päältä joutuu tämän snapsin juomaan. Tässä on siis kyse tuurista sekä taidosta.

Ilta oli onnistunut ja kaikki kutsumani ystävät pääsivät paikalle. Booli erityisesti oli hitti! Vuoden päästä olisi sitten tiedossa ehkäpä astetta isommat juhlat, koska tuo 30 näyttää lähestyvän turhan nopeaa tahtia. Toki tähän vaikuttaa paljon Suomen ja yleisesti maailman tilanne, koska korona on alkanut taas nostattamaan jälleen lukujaan täällä kotimaassa. Pyritään pysymään terveinä!

Ps. Instagram -storyjeni puolella näet videokoosteen kyseisestä illasta sekä kertomastani juomapelistä.

Lotta 29v kuittaa tältä erää!

2021

Aloitetaan vuodesta 2020. Viime vuonna näihin aikoihin ajattelin vuodesta tulevan elämäni paras. Olin juuri asettunut uuteen asuntooni ja aloittamassa uutta elämääni, kunnes hetki hetkeltä kaikki muuttui niin omalta kohdaltani kuin varmasti muidenkin. Alkukeväästä kissavanhukseni poistui ajasta ikuisuuteen, joka pysäytti elämäni ja samoihin aikoihin korona alkoi tehdä elämästämme hyvin erilaista.

Kun koronasta uutisoitiin ensimmäistä kertaa Suomessa, muistan olleeni töissä ja miettineen että tämä junalla matkustanut henkilö on voinut olla kanssani samaan aikaan junassa, koska kuljen lentokentän läpi junalla töihin. En osannut ottaa asiaa vielä tällöin vakavasti, lähinnä huumorilla asiasta vitsailtiin. Tähän tuli kuitenkin pian selvyys, että mahdollista kohtaamista ei kohdallani onneksi käynyt. Tästä ei kauaakaan kun Suomessa alkoi vessapaperisota. Sitten käsidesin. Sitten maskien. Lopulta jäin etätöihin ja tästä tulee kuluneeksi pian vuosi.

Mitä tulee työhöni, niin muutoksia on tapahtunut paljon. Joulukuussa aloitin työskentelemään uudessa virassa organisaation sisällä ja tämä vuodenvaihde on ollut uuden opettelua ja uusiin kollegoihin tutustumista. En ikinä kuvitellut tähän aikaan viime vuonna että olisin tässä tilanteessa nyt, mutta tykkään aivan älyttömän paljon uudesta työtehtävästäni ja olen nämä viime kuukaudet panostanut itseni kehitykseen ja oppimiseen paljon. On aivan erilaista tehdä työtä josta oikeasti nauttii ja tämä lisää positiivista motivaatiota ja jaksamista työssä.

Viime sunnuntaina täytin 29 vuotta. Juhlistimme tätä hetkeä pienellä porukalla luonani ja tästä tulee vielä erillinen postauksensa. Soitin toissapäivänä äidilleni ja isälleni, että nyt se ikäkriisi tuli ja enää vuoden ikäni alkaa kakkosella. Tunnen tietyllä tavalla henkisesti, että olen jäänyt sinne 20 vuoden tienoille, koska ihmiset ympärilläni on alkaneet perustaa perheitä, menossa naimisiin, hankkineet omakotitaloja… ja itse haluan vielä mennä, tulla, matkustella ja juhlia elämän pieniä iloja ilman huolia huomisesta.

Vaikka 2020 ei ollut elämäni paras vuosi niin sanotaan näin, että se oli opettavaisin elämässäni. Olen kasvanut henkisesti ja tiedän mitä haluan ja mitä en. Tänä vuonna, eli 2021 en kaipaa mitään negatiivista elämääni ja pyrin saavuttamaan parhaan version itsestäni.

Alkuvuosi on alkanut kohdallani oikein positiivisesti ja vaikka korona on vielä elämässämme, niin odotan rokotusten myötä elämämme muutuvan normaalimpaan päin ja pääsemme nauttimaan taas elämän pienistä ja isoista asioista. Itse odotan ehdottomasti festareita, matkustelua sekä ihmisten kohtaamisia.

Scroll to top