MODERNIA JA SKANDINAAVISTA

Olemme odottaneet lähestyvää muuttopäivää lähemmäs kaksi kuukautta. Asiat lähtivät pyörimään melko nopeasti, koska aluksi meidän piti mennä vain katselemaan tarjontaa, mutta ensimmäisen asunnon kohdalla nimet olivatkin vuokrasopimuksessa muutaman päivän kuluttua. Kuitenkin sopimuksen teon jälkeen odottavan aika on ollut pitkä, mutta se on antanut meille mahdollisuuksia suunnitella ja toteuttaa rauhassa, mikä on tullutkin tarpeeseen.

Kun muutin nuorena pois kotoa, oli lähinnä tärkeintä että oli kaikki tarvittava. Oli liila matto, vihreät verhot ja tummia huonekaluja. Kun aikuisiällä innostuin sisutamisesta, kokeilin muutamia erilaisia sisustustyylejä etsien sitä omaa juttua. Lopulta kävi niin, että ystäväni kutsui minut Facebookissa ”moderni ja skandinaavinen sisustus” nimiseen ryhmään ja löysin etsimäni tyylisuunnan.

Moderni ja skandinaavinen sisustustyyli on ajatonta ja selkeää sekä tunnelmaltaan seesteistä. Suosin itse minimaalisuutta ja selkeitä linjoja.

Voitte vain kuvitella mitä siitä seurasi kun nimet olivat vuokrasopimuksessa. Alkuun vain katselin ideoita uuden asunnon sisustukseen mainitsemastani ryhmästä, pinterestistä ja instagramista, mutta pian olinkin käynyt läpi varmaan jokaisen tunnetumman huonekaluliikkeen sivut läpi ja viikonloppuisin olemme käyneet katselemassa ja ostelemassa eri tuotteita, alla niistä muutamat:

Valaisin: Markslöjd Capital / Verhot: Ikea / Peili: Rusta / Tekotulppaanit: Tammer Tukku / Valaisin: Globen Lighting Ray / Maljakko: H&M / Maljakko: Ikea / Pyyhkeet: Lexington / Kello: Puuilo

Uudessa asunnossa on 70 neliötä ja nykyisessä asunnossani 35. Väistämättä nykyiset huonekalut jäävät melko pieniksi, jonka vuoksi olen ollut myös aktiivinen Facebookin marketplacessa. Sieltä on saanut uuden kodin muutama huonekaluni, mutta olen sieltä tehnyt myös aikamoisia löytöjä! Nimittäin bongasin tämän aivan ihanan ruokailuryhmän 40 eurolla ja minun oli pakko saada se. Siitä muodostuikin pienimuotoinen ongelma, että miten saada kyseinen ryhmä kotiin, kun en omista autoa eikä mieheni tai perheeni auton tilavuus riittänyt. Onneksi ystäväni auttoi hädässä ja nyt olenkin saanut ihastella kyseistä ruokailuryhmää jo kuukauden nykyisessä kodissani. Ruokailuryhmä on alunperin Ikeasta, mutta kyseisiä tuotteita ei ole enää myynnissä.

Mielestäni on niin mahtavaa kun ihmiset ovat luovia ja erilaisista somekanavista löytyy vaikka minkälaisia ratkaisuja, joita ei itse olisi tullut edes ajatelleeksi. Muun muassa Tiktokissa #ikeahack on vaikka mitä ideoita millä saada uutta ilmettä heidän tuotteilleen ja muun muassa peiliseinä heidän pikkupeileistään on nyt kovasti minulla harkinnassa. Kannattaa käydä tsekkaamassa!

Toinen mistä olen tosiaan etsinyt inspiraatiota on mainitsemani Facebook -ryhmä ja sitä kautta eksyin Mira -nimisen henkilön Instagram-profiiliin, joka esittelee suurimmaksi osaksi hänen kotiaan. Joka on mielestäni täydellinen. Hänen kuvansa inspiroimana kävimme mieheni kanssa hakemassa Ikeasta bestån tv-tason sekä kaksi ”jatkokaappia” ja tämän kokonaisuuden tulemme asentamaan seinälle, niin kuin televisionkin. Vinkkinä: bestån rungot ovat tällä hetkellä -20% !

Lupa kuvan julkaisuun saatu. Instagram: mmbyhome

Pitemmittä puheitta, muuttoon on enää 8 päivää ja olen erittäin odottavaisin mielin tulevaisuuden suhteen. Pakkaamista olenkin jo yrittänyt tässä aloitella, todellisuus iski vain vasten kasvojani ettei 10 pahvilaatikolla taideta selvitä, vaan mies on jo hakemassa niitä lisää.

Seuraavaksi todennäköisesti esittelenkin jo uutta kotia, toivottavasti odottelette postausta yhtä kovasti kuin minä!

KOTINI ESITTELY

Näyttäisi kovasti siltä, että kohti kevättä ollaan menossa. Säät ovat viime päivinä olleet ihanan aurinkoisia ja lämpimiä, jonka vuoksi myös asuntoni on kokenut kevään tuulahduksen.

Muutin nykyiseen asuntooni tammikuussa 2020 ja pienehkössä kaksiossani on 35,5 neliötä + lasitettu parveke. Itse taloyhtiö on valmistunut vuonna 2015. Kotini olen sisustanut modernia ja skandinaavista sisustusta myötäilen, koska sen raikkaus, selkeys ja ajattomuus ovat mieleeni. Edellisestä asuntopostauksesta ”sinkkukotini” onkin vierähtänyt melko tarkkaan vuosi ja tähän postaukseen verrattuna olen vuodessa lähinnä tehnyt vain pieniä muutoksia. Kun itse katson vuoden takaisia kuvia, niin edistys näihin verrattuna on moderniimpaan päin. Vai mitä mieltä olet?

Keittiö ja olohuone

Täytyy alkuun mainita, että rakastan asuntoni pohjaratkaisua, koska se on selkeä sekä fiksusti suunniteltu, enkä näin ollen koe että tarvitsisin tänne enempää neliöitä. Kun astutaan kotiini, näkee huoneiston läpikotaisin, koska asunto on neliöistään huolimatta avara. Ensimmäisenä vastassa on avokeittiön ja olohuoneen yhdistelmä. Keittiötaso on harmonisen ruskea ja keittiön varustus on tilava ja nykyaikainen, vastakaisella seinällä on itse ruokailutila. Tilan sisustus on ollut alusta alkaen ollut balanssissa, joten vuodessa suuria muutoksia ei ole tapahtunut.

Mietinnässäni tällä hetkellä on, sopisiko olohuoneeseen Ikean vittsjö -mallinen lasinen sohvapöytä vai pysynkö kolmessa pyöreässä pöydässä. Olohuoneen taustalla oleva sivupöytä on vaihtunut neliönmallisesta pyöreäksi ja tämän pöydän päätyminen oheiselle paikalle yllätti minutkin lopulta täysin. Olin siis jo monesti antamassa tätä pöytää jopa ilmaiseksi ystävilleni, koska kyseessä on harmaa betoninen parvekepöytä joka ei aiemmin ole sopinut oikeastaan minnekään. Viime viikolla kun päivittelin asuntoani niin tulin miettineeksi pöydän kohtaloa. Samalla pohdin, onko pöytälevyt kauttaaltaan tummanharmaat – ja kun paljastui että toinen puoli onkin vaalea (pinnassa on viiruja ja sattumia, mutta tekee pöydästä ”ruman kauniin”, ehkä jopa marmorisen) niin ai juma kun rakastuinkin tähän!

 • Sohva | Bellus Trendline
 • Kattolamppu | Prisma
 • Matto | Hong kong (nyk. Rusta)
 • Sohvapöydät, sivupöytä ja ruokapöydän tuolit | Jysk (diy)
 • Lattialamppu, kori, viltti, tv-taso, ruokapöydän tabletit | Ikea
 • Ruokapöytä | Asko
 • Koristeet | Tammer Brands Outlet

Makuuhuone

Makuuhuoneeseeni on kaksi ”sisäänkäyntiä”, eikä ovia ole ollenkaan. Huoneeseen mahtuu hyvin parisänky yöpöytineen sekä yksi seinä on kiinteää säilytystilaa. Suurimman muodonmuutoksen vuodessa on kokenut itse makuuhuone.

Halusin luoda makuuhuoneeseen ”luksusmaista” hotellimaisuutta sekä tilaa joka kutsuu luokseen. Kun tämä idea kypsyi päässäni tarpeeksi kauan ja selasin varmaan koko pinterestin läpi oheisilla kuvilla niin laitoin tuumasta toimeen. Hotellimaisuutta toin suurilla tyynyillä, jotka loppupeleissä olikin ehkä se haasteellisin osuus – koska niitä oli hyvin vähän tarjolla. Päädyin Jyskin 60x80cm tyynyihin, eli 160cm sängyssä kaksi kappaletta on just eikä melkein passeli. Ikeasta hain tummanharmaat pussilakanat tuomaan valkoiseen tilaan kontrastia sekä taulukehykset vaihtui hopeista mustiin, jotta ne erottuvat paremmin taustasta.

 • Tyynyt, pussilakanat, kehykset, yöpöydät ja peili | Ikea
 • Kattolamppu | Clas Ohlson
 • Päiväpeitto | Prisma
 • Sängynpääty | Jotex
 • Sänky | Sotka
Scroll to top