MODERNIA JA SKANDINAAVISTA

Olemme odottaneet lähestyvää muuttopäivää lähemmäs kaksi kuukautta. Asiat lähtivät pyörimään melko nopeasti, koska aluksi meidän piti mennä vain katselemaan tarjontaa, mutta ensimmäisen asunnon kohdalla nimet olivatkin vuokrasopimuksessa muutaman päivän kuluttua. Kuitenkin sopimuksen teon jälkeen odottavan aika on ollut pitkä, mutta se on antanut meille mahdollisuuksia suunnitella ja toteuttaa rauhassa, mikä on tullutkin tarpeeseen.

Kun muutin nuorena pois kotoa, oli lähinnä tärkeintä että oli kaikki tarvittava. Oli liila matto, vihreät verhot ja tummia huonekaluja. Kun aikuisiällä innostuin sisutamisesta, kokeilin muutamia erilaisia sisustustyylejä etsien sitä omaa juttua. Lopulta kävi niin, että ystäväni kutsui minut Facebookissa ”moderni ja skandinaavinen sisustus” nimiseen ryhmään ja löysin etsimäni tyylisuunnan.

Moderni ja skandinaavinen sisustustyyli on ajatonta ja selkeää sekä tunnelmaltaan seesteistä. Suosin itse minimaalisuutta ja selkeitä linjoja.

Voitte vain kuvitella mitä siitä seurasi kun nimet olivat vuokrasopimuksessa. Alkuun vain katselin ideoita uuden asunnon sisustukseen mainitsemastani ryhmästä, pinterestistä ja instagramista, mutta pian olinkin käynyt läpi varmaan jokaisen tunnetumman huonekaluliikkeen sivut läpi ja viikonloppuisin olemme käyneet katselemassa ja ostelemassa eri tuotteita, alla niistä muutamat:

Valaisin: Markslöjd Capital / Verhot: Ikea / Peili: Rusta / Tekotulppaanit: Tammer Tukku / Valaisin: Globen Lighting Ray / Maljakko: H&M / Maljakko: Ikea / Pyyhkeet: Lexington / Kello: Puuilo

Uudessa asunnossa on 70 neliötä ja nykyisessä asunnossani 35. Väistämättä nykyiset huonekalut jäävät melko pieniksi, jonka vuoksi olen ollut myös aktiivinen Facebookin marketplacessa. Sieltä on saanut uuden kodin muutama huonekaluni, mutta olen sieltä tehnyt myös aikamoisia löytöjä! Nimittäin bongasin tämän aivan ihanan ruokailuryhmän 40 eurolla ja minun oli pakko saada se. Siitä muodostuikin pienimuotoinen ongelma, että miten saada kyseinen ryhmä kotiin, kun en omista autoa eikä mieheni tai perheeni auton tilavuus riittänyt. Onneksi ystäväni auttoi hädässä ja nyt olenkin saanut ihastella kyseistä ruokailuryhmää jo kuukauden nykyisessä kodissani. Ruokailuryhmä on alunperin Ikeasta, mutta kyseisiä tuotteita ei ole enää myynnissä.

Mielestäni on niin mahtavaa kun ihmiset ovat luovia ja erilaisista somekanavista löytyy vaikka minkälaisia ratkaisuja, joita ei itse olisi tullut edes ajatelleeksi. Muun muassa Tiktokissa #ikeahack on vaikka mitä ideoita millä saada uutta ilmettä heidän tuotteilleen ja muun muassa peiliseinä heidän pikkupeileistään on nyt kovasti minulla harkinnassa. Kannattaa käydä tsekkaamassa!

Toinen mistä olen tosiaan etsinyt inspiraatiota on mainitsemani Facebook -ryhmä ja sitä kautta eksyin Mira -nimisen henkilön Instagram-profiiliin, joka esittelee suurimmaksi osaksi hänen kotiaan. Joka on mielestäni täydellinen. Hänen kuvansa inspiroimana kävimme mieheni kanssa hakemassa Ikeasta bestån tv-tason sekä kaksi ”jatkokaappia” ja tämän kokonaisuuden tulemme asentamaan seinälle, niin kuin televisionkin. Vinkkinä: bestån rungot ovat tällä hetkellä -20% !

Lupa kuvan julkaisuun saatu. Instagram: mmbyhome

Pitemmittä puheitta, muuttoon on enää 8 päivää ja olen erittäin odottavaisin mielin tulevaisuuden suhteen. Pakkaamista olenkin jo yrittänyt tässä aloitella, todellisuus iski vain vasten kasvojani ettei 10 pahvilaatikolla taideta selvitä, vaan mies on jo hakemassa niitä lisää.

Seuraavaksi todennäköisesti esittelenkin jo uutta kotia, toivottavasti odottelette postausta yhtä kovasti kuin minä!

ELÄMÄ JOKA MUUTTUI

Piti käydä ihan tarkistamassa mitä olen tänne kirjoitellut viimeksi, koska edellisestä postauksesta on vierähtänyt turhan pitkä aika. Julkaisin edellisen postaukseni 18.11.2021 eli yli kolme kuukautta sitten. Monena viikonloppuna olen suunnitellut istuvani tietokoneen ääreen ja paneutua jälleen kirjoittamiseen, mutta elämässäni on ollut pari muuttujaa, jonka vuoksi kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Nyt kun asiat ovat alkaneet järjestäytyä ja arki hieman tasaantumaan niin tässä sitä taas ollaan, lempipuuhani merkeissä.

Edellisellä kerralla kerroin julkaisevani seuraavaksi ystäväni polttareista postauksen. Tämä nyt ei ole se postaus. Alku siinä on jo valmiina, mutta postaus hakee vielä oikeaa ajankohtaa julkaisuun. Tässä kun on sattumoisin moni muukin asia elämässäni muuttunut ja suunnitelmat menneet täysin uusiksi josta tämä postaus kertonee teille lisää.

No mitä tulee tähän hetkeen? Vaikka otsikko kuulostaakin melko raflaavalta, niin asiani ovat paremmin kuin hyvin. Täytin helmikuussa 30 vuotta (postaus tulossa) ja olen aiemmin kertonut uudesta työstäni, uudesta perheenjäsenestäni ja nyt olisi aika kertoa lyhykäisyydessään uudesta suunnasta elämässäni. Kun katsokaas tapahtui niin, että kaksi elämää kohtasivat viime vuoden lopulla, he rakastuivat ja nyt rakentavat yhteistä tulevaisuutta.

Muutama viikko sitten allekirjoitimme vuokrasopimuksen uuteen yhteiseen asuntoon, vaikka pari kuukautta sitten en edes tiennyt toisen olemastaolosta mitään. Kuulostaa varmasti monen mielestä hurjalta ja sitä se varmasti onkin, mutta kun kaikki tuntuu niin oikealta, niin turha sitä on jarrutella tai pelätä. Ja odotinko tälläistä koskaan tapahtuvaksi: en. Olin jo sinut sen kanssa, että todennäköisesti tulisin vielä kauan olemaan yksin ja rakensinkin elämääni ja arkeani vain minulle, kunnes yksi ilta muutti kaiken.

Myönnettäköön, että kun kaikki menee elämässä niin sanotusti uusiksi, niin vanhasta on myös jollain tavalla haikea luopua. Nykyinen asuntoni on ollut minulle oma turvapaikkani ja täällä olen kasvanut ihmisenä valtavasti. Jos olisin elänyt elämäni yksin, niin tämä olisi ollut se paikka jossa sen olisin elänyt. Kuitenkin on uskallettava elämässä tehdä asioita ja aloittaa se kasvu toisen kanssa yhdessä.

Muutamat henkilöt ovat tätä nykyistä asuntoa käyneetkin katsomassa ja eräässä nuoressa naisessa näin hieman itseäni joka vielä etsii sitä paikkaa jossa kasvaa. Vaikka en muutakaan kovinkaan kauas, silti tämä paikka jää minuun jollain tavalla. Toivottavasti seuraava asukas tykkää tästä yhtä paljon kuin minä.

Anyway, tämä kuukausi menee melko pitkälle muuttoa valmistellen ja tulette varmasti kuulemaan tästä vielä lisää postausten merkeissä. Olen muutosta erittäin innoissani koska rakastan sisustamista. Sisustusinspiraatiota olen etsinyt niinkin paljon, että tuntuu että tietäisin jo ulkoa muun muassa Ikean katalogin. Muutamat huonekalut onkin jo hankittu vaikka muuttoon on vielä kuukausi ja tällä hetkellä mies on hakemassa Askosta uutta käytävämattoa, hahah. Eli olen täysin seonnut. Muutosta vai hänestä?

Scroll to top