UUSI PERHEENJÄSEN

Kerroinkin teille edellisessä postauksessa lyhyesti uudesta perheenjäsenestä ja tämä postaus on omistettu hänelle. Kyseessä on siis kolmas kissani ja hänet hain kotiin toukokuussa eli pidemmittä puheitta saanen esitellä:

Dumle – Tiridoll’s Starlight Lecasy

  • Ragdoll
  • Suklaanaamio bicolor
  • Syntynyt 2021

Dumle on asunut luonamme nyt muutaman kuukauden. Hän muutti meille 14 viikkoisena ja hänet on haettu kotiin samalta kasvattajalta kuin Roki ja Domino. Oli helppoa ja turvallista keskustella tutun ja osaavan kasvattajan kanssa ja koronatilanteesta johtuen keskustelimme pääsääntöisesti viestein ja kuvin. Kun lopulta päädyimme siihen että Dumle olisi sopiva vaihtoehto Rokin kaveriksi niin tuntui tietyllä tapaa kuin kivi olisi vierähtänyt pois sydämeltä, koska vaikka en vieläkään ole päässyt Dominon poismenosta yli (enkä varmaan koskaan pääsekään) silti elämän pitää jatkua ja Dumle on se puuttuva palanen meidän elämästä.

Alku oli vaikea. Roki ei hyväksynyt Dumlea suorintein vaan jouduimme tekemään kotona ja arjessa muutoksia uuden tulokkaan vuoksi. Oletin, että kun Roki on tottunut olemaan toisen kissan kanssa, niin ystävystyminen olisi helppoa, mutta ei se mennyt ihan niin. Reagoin asiaan heti ja hankin eläinkaupasta Feliway Friends haihduttimen, joka ”auttaa luomaan ja ylläpitämään sopua kissojen kesken monikissatalouksissa. Feromonihaihdutin sisältää Cat Appeasin (C.A.P.) -feromonin täydellistä kopiota”.

Tämän lisäksi kodista löytyy piilopaikkoja, kiipeilypaikkoja ja ainakin 100 lelua, jotta kummankin olisi hyvä olla. Olin jo yhdessä vaiheessa luovuttamassa, koska ajattelin mikä Rokille on parasta, mutta kun saimme homman toimimaan uusilla järjestelyillä niin molemmat ovat rauhoittuneet huomattavasti sekä hyväksyneet toisen olemassaolon. Välillä riehutaan ja välillä pussaillaan – tässä tapauksessa aika oli se toimivin keino saada nämä kaksi ystäviksi.

Dumle on valloittava ja rohkea luonne. Välillä jopa uhkarohkea, mutta se kuulunee pentuvaiheeseen. Olemme tutustuneet toisiimme ja uuteen elämään tässä pari kuukautta ja välillä on ollut kivoja päiviä ja välillä taas on täytynyt hieman komentaa toista useampaan kertaan. Ymmärrettävästi kun Dumle on vielä pentu ja täynnä energiaa ja uteliaisuutta niin sen takia kaikki kiinnostaa: hiukset, nenä, laturin johto, kengät, kädet… lista on pitkä.

Rokia ei koskaan ole kiinnostanut asiat niin paljoa kuin häntä ja tämä kaikki on minullekin uutta. Minun on pitänyt pysyä vahvana ja yrittää opettaa, ettei tavaroita tai käsiä saa purra, koska myöhemmin se voi olla jo liian myöhäistä – kuitenkin etenemme rauhassa päivä kerrallaan. Kuitenkin arjessamme on enemmän niitä päiviä kun pusutellaan ja kehrätään sylissä, nukutaan vierekkäin ja seurataan joka paikkaan.

Dumle on kova poika pussailemaan, hän oikein tuo päätään lähelle että nyt niitä pusuja nainen! Aamulla sama juttu, että nyt akka ylös kello on jo 07:00 ja olisi nälkä. Päivä päivältä hänestä kuoriutuu suurempi rakastaja niin minulle kuin Rokillekin. On niin kiva elää tätä pentuvaihdetta uudelleen 11 vuoden jälkeen ja huomata kuinka poika kasvaa ja oppii.

Jatkossa tulette varmasti kuulemaan ja näkemään hänestä lisää ja toivon että seuraavat vuosikymmenet ovat onnellisia ja kehräyksen täyteisiä. Minulla on kaikki hyvin just nyt!

RAGDOLLINI

Kissani ovat elämäni suurimpia rakkaudenkohteita. En kuitenkaan ole ”syntynyt” kissaihmiseksi – vaan minusta tuli sellainen.

Domino tuli elämääni ollessaan n. 6 vuotias. En tätä ennen ollut mitenkään erikoisen kiinnostunut kissoista ja pidin heitä vain sängyn alla piilottelevina raatelijoina. Tämä tuntuu olevan myös usean ihmisen mielipide kissoista, mikäli ei tunne kissoja sen paremmin.

Kuitenkin saman tien kuin Domino tuli elämääni, minusta tuli kissaihminen. Miten noin pieni otus on niin paljon täynnä rakkautta? Huomasin pian, että Domino oli tottunut kissakavereihin ja itki ikäväänsä, joten pian hankimme hänelle kaveriksi Rokin. Siitä asti ovat olleet parhaat ystävykset ja oma laumansa.

Domino – Tiridoll’s Domino

  • Ragdoll
  • Ruskeanaamio mitted
  • Syntynyt 2003 – ajassa ikuisuuteen 2020

Tämä kaveri siis muutti elämäni täysin. En enää ole koskaan yksin, vaan tämä kissaherra on ollut kaikessa mukana. Tullaan tervehtimään ovelle, ruoanlaitossa on jaloissa kiertelevä karvapallo odottamassa jos jotain ruokaa sattuisi lipsumaan lattialle, suihkutiloissa vahditaan että hoitoaine on varmasti hyvin huuhdeltu ja nukkumaan mennessä tullaan antamaan iltapusut. Ragdoll -rodulla onkin hyvin koiramaisia puolia ja ovat erittäin seurallisia eli viettävät aikaa siellä missä mekin.

Luonteeltaan Domino on puhelias (niin hyvässä kuin pahassa), rakastava ja erittäin hyväkäytöksinen papparainen. Rakastaa pussailua ja nukkumista yhdessä. En ole koskaan tuntenut tai tiennyt niin hienoa kissaa kuin hän. Hän oli kaikkien kaveri, täynnä uskollisuutta ja rakkautta. Hänen vuokseen porukoillani on 2 ja minulla 2 kissaa rikastuttamassa elämäämme.

Roki – Tiridoll’s Dream’n’ heart

  • Ragdoll
  • Ruskeanaamio bicolour
  • Syntynyt 2009

Roki on alusta alkaen ollut täysin minun kissa (niin paperilla kuin muutenkin). Ei kelpaa kuin äidin syli ja vietetään usein aikaa sohvalla maaten, niin että Roki nukkuu mahani päällä. Hän esittää rohkeaa – vaikka onkin täysin nössö, eli täysin mammanpoika. Tästä syystä kutsun Rokia teiniksi. Rokilla erikoispiirteisiin lukeutuu värivirhe korvassa (jota rakastan), jonka vuoksi hän on kissamaailmassa ”lemmikkitasoinen”, toisin kuin Domino, joka on näyttelytasoinen ja sijoittunutkin nuorempana hyvin näyttelyissä.

Roki on luonteeltaan rauhallinen, uskollinen sekä mustasukkainen. Hän on aina ollut varsin hyväkäytöksinen ja hän on ollut perusterve koko elämänsä ajan. Sanoisin myös että Roki on varsin tottelevainen, koska aina olemme olleet sulassa sovussa keskenämme, koti on aina ollut täynnä rakkautta.

On vaikea ajatella elämää ilman näitä kahta. Mikäli sinua kiinnostaa kuulla rodusta taikka kissoistani enemmän, pistähän kommenttia rohkeasti! Tämä rotu sopii kaikenlaisiin perheisiin, jonka vuoksi on Suomen suosituin kissarotu.

Scroll to top