SYKSYN SOITTOLISTA

Syksyisin kun valoisa aika on lyhentynyt ja illat pimentyneet, huomaan itsessäni sen muutoksen että vietän entistä enemmän aikaa kotona. Tämä viikko alkoi syksyiseen tapaan synkkänä, joten mikäs sen parempi kuin etätöiden jälkeen vetää viltti korviin ja netflix tulille.

En tietenkään ole linnoittautunut kotiini, mutta säällä on huomattava ero tuleeko välttämättä lähdettyä päivän aikana yhtään minnekään jos kalenterissa on tyhjää. Kesällä ei malta pysyä sisällä, kun on lämmintä ja valoisaa – loppuvuodesta pimeään ja koleaan säähän ei ole haluja lähteä. Toki talvella kun on pieni pakkanen, lunta maassa ja aurinko paistaa niin aivan eri juttu! Siitä fiilaan.

Kotona tulee myös kuunneltua musiikkia kotiaskareita tehdessä. Kirjoitin samankaltaisen postauksen alkuvuodesta (jonka myöhemmin olen poistanut) ja huomasin, että nykyinen listani on hyvin erilainen kuin esimerkiksi vuosi sitten. Vaikka otsikoksi muodostui ”syksyn soittolista” vuodenajan mukaan niin listaus on ennemmin tämän hetkinen soittolista joka sisältää niin lemppareita, uudempia kuin vanhempiakin kappaleita. Tässäpä niistä muutama:

Tämän vuoden aikana myös rap -henkisyys on nostanut päätään ja moni uudempi biisi on päätynyt soittolistalle ihan vain TikTokin ansiosta.

Sellainen rento fiilis biiseissä on ehkä tällä hetkellä se juttu, varsinkin kun tekee samalla esimerkiksi kotiaskareita ja jammailee siinä samalla hyvällä fiiliksellä. Myös suihkussa käydessä tulee usein laitettua musiikki taustalle soimaan.

Olen pitkään r a k a s t a n u t elektronista musiikkia. Muutamilla elektroniseen musiikkiin painottuvilla festareillakin olen käynyt. Olen aiheesta tehnyt myös postauksen johon pääset tästä. Haavena olisi joku vuosi lähteä hyvällä porukalla Belgiaan Tomorrowland -festivaaleille.

Kun muutama vuosi sitten elektroninen alkoi meikäläiseen upota niin EDM oli se juttu. Piti basso tippua korkeelta ja kovaa. Nykyään olen enemmän kaikkiruokaisempi eli myös esimerkiksi raskaampi hardstyle tai rennompi techno toimii oikein hyvin.

Sitten seuraa yksi fakta minusta. En ole koskaan omistanut Spotifya.

Nuoruuden elin Limewiren parissa (tietäjät tietää), joten olen ajatellut näihin vuosiin asti etten halua maksaa musiikista joka on myös kuunneltavissa ilmaiseksi. Tätä hyvin monikin on ihmetellyt ja olen itsekin tullut siihen päätökseen, että kyllä se Spotify on aika hankkia ja tulla nykyiseen aikakauteen.

Vaihteleeko sinulla musiikkimaku esimerkiksi vuodenajan mukaan vai tuleeko kuunneltua melkolailla samanlaista musiikkia? Oma musiikkimakuni on muuttunut nuoruuden ”gangsta rapista” aina poppiin ja popista elektroniseen – ja nyt taas hieman rappia.

KUVAUSPÄIVÄ HELSINGISSÄ

Niin taas luonto näyttää parastaan tuoden jälleen väriloistonsa esiin. Syksy on ihana vuodenaika siitäkin syystä, ettei ulkona ei ole liian kylmä tai kuuma ja saa kaivaa neuleet vaatekaapin perältä esiin. Vaikka valoisuus onkin koko ajan lyhenemässä, niin aurinkoisina päivinä tekee mieli pakostakin lähteä ulos nauttimaan ulkoilmasta. Selvennykseksi, teen tällä hetkellä edelleen töitä kotoa käsin, mutta tähänkin on tulossa muutos, josta ehkä kerron täällä myöhemmin.

Olen aina pitänyt valokuvaamisesta ja kuvanmuokkauksesta. Olen myös tästä syystä suorittanut aikoinaan ulkoasuntoteuttajan koulutusohjelman, vaikken päivääkään ole kyseisiä töitä tehnyt. Toki kyseinen tutkinto ei pidä sisällään paljoa valokuvaamista ja monet asiat ovat unohtuneet, mutta siitä on jäänyt jonkinlaista silmää omalle sisällöntuotannolle. Nykypäiväiset ohjelmat, valmiit filtterit ja presetit ovat kuitenkin tuoneet valokuvaamisen ihan uudelle tasolle ja kuka tahansa voi olla oman elämänsä superkuvaaja.

Saimme idean kuvauspäivästä ystäväni kanssa kun keskustelu kääntyi Instagramiin. Me molemmat kaipasimme jotain uutta ja erilaista sisältöä. Pian katselimme säätiedotusta ja omia kalentereita, jolloin päädyimme pitämään kuvauspäivän sunnuntaina Helsingissä.

Mukaani otin kassillisen vaihtovaatteita, kenkiä ja meikkejä jotta saisimme eri asukokonaisuuksia omakuvia varten. Ystäväni asuu Helsingissä ja päädyimme kiertelemään pitkin Kalliota ja Hakaniemeä ottaen kuvia niin toisistamme kuin itse miljööstä. Ystäväni kertoi myös taloyhtiönsä ”kattoterassista” jonne kipusimme ihastelemaan Helsinkiä yläilmoista. Ja toki ottamaan niitä valokuvia.

Meillä oli vaikka kuinka paljon ideoita mitä halusimme toteuttaa, mutta sanottakoon näin, että aika ja jaksaminen loppui kesken. Ilta alkoi jo hämärtää ja olimme olleet liikkeellä melko aikaisin, niin jätimme osan ideoista toiseen kertaan. Kotimatkalla istuessani bussissa huomasin myös, että melko paljon tulikin käveltyä kun jaloissa tuntui.

Myönnettäköön, olen paljon parempi selfieiden ottamisessa kuin kameran toisella puolella. Muistan vielä niin kirkkaasti kun olin yläasteella ja kamerana oli huiman 10 megapixelin paristoilla toimiva kapistus. Toivoimme siskoni kanssa joululahjaksi järjestelmäkameraa ja tämän saatuamme olimme ihan häkeltyneitä kuinka hyviä kameroita onkaan olemassa. Lopulta kuitenkin totesimme, että niin kookas ja iso kamera ei sopinut yhtään selfieiden ottamiseen, niin tämä kamera tälläkin hetkellä lojuu jossain porukoiden kaapissa. Varmaan tämäkin pitäisi jossain kohtaa laittaa myyntiin. Kiitokset silti äidille ja isälle taannoisesta joululahjasta!

Kuvauspäivän jälkeen kuitenkin muutamat kuvat olivat sellaisia jotka omat kriteerit täytti tänne blogin puolelle. Tälläinen päivä oli kuitenkin kiva järjestää ja muutenkin viettää päivä hyvässä seurassa. Näin etätöitä pian puoli vuotta tehneenä seura ei ole koskaan pahitteeksi, ottaen toki huomioon nykyiset rajoitteet ja suositukset.

Toivon kovasti, että aurinkoiset säät jatkuvat ja pysytään terveinä!

Scroll to top