30

”Mä oon kolmekymppinen, oon kolmekymppinen
Takana on luja putki rilluvuosien
Olen kolmekymppinen, kolmekymppinen
En oo enää sinisilmäinen, oon kolmekymppinen”
.

Oheinen biisi alkoi soimaan päässäni tätä kirjoittaessa. Niin se vaan on, että vuosi vuodelta me vanhenemme ja muistelemme niitä kultaisia nuoruusvuosia. Kaikkea on mahtunut näihin ikävuosiin ja toivottavasti pyöreiden täyttäminen tarkoittaa vain uusien hyvien asioiden tapahtumista!

Itse koen olevani vielä se sama parikymppinen naisenalku, mutta uusin haavein ja tulevaisuuden suunnitelmin. Toki tässä on viisastuttu ja nähty elämää enemmän, mikä onkin tässä se mahtava puoli!

Koronaepidemia oli hurjimmillaan alkuvuodesta 2022, mutta rajoituksia ja suosituksia noudattaen saimme hyvät pirskeet aikaiseksi.

Tosiaan kun elimme tuolloin keskellä baarisulkuja, ei ollut muuta mahdollisuutta kuin vuokrata yksityistila, jonne saa tuoda omat tarjoilut. Vuokrasin Venuun kautta erään toimitilan kattohuoneistosta koko illaksi. Tilaan kuului huikea kattoterassi sekä sauna. Myös DJ oli pitämässä fiilistä katossa.

Halusin juhlia pyöreitä isosti ja valmistelin juhlia muutaman kuukauden. Mekkoa ja sisustusta myöten halusin kaiken olevan kultaista. Lähdin ajatuksella, että seuraavat isot juhlat juhlitaan sitten seuraavina pyöreinä, joten en halunnut tinkiä mistään.

Mekko löytyi lopulta Bubbleroomista sekä koristeet Prismasta ja Flamingon juhlapuodista. Syntymäpäiväkakut teki ystäväni minulle lahjana.

Juhlat olivat railakkaat ja ilta sujui erittäin hyvissä fiiliksissä. Sukulaiset ja vanhemmat lähtivät alkuyöstä kotiin ja me ”nuoriso” jatkoimme iltaa yöhön. Illan ohjelmana oli peer bongia, synttäribingoa sekä sitä railakasta juhlimista. Seuraavana päivänä sainkin kuulla, että boolia oli vuoron perään muutama ihminen käynyt terästämässä vahvemmaksi, eli kukaan ei tainnut säästyä krapulaltakaan.

Illasta tein videokoosteen instagramiin ja tiktokiin, kannattaa käydä vilkasemassa!

Haluan tähän lopuksi sanoa, että olen onnekas näistä ihmisistä elämässäni! Tämän julkaisun myötä täytinkin muutama päivä sitten 31 vuotta. Tällä kertaa juhlittiin iisimmin ja pienemmällä porukalla. Ei ainakaan ikä ole vielä hidastanut minua ja toivottavasti ei hidastakaan.

Hyvää syntymäpäivää minä x 2 !

7.2.

Tällä kertaa juhlittiin 29. ikävuottani. Tätä ajankulua tulee aina miettineeksi syntymäpäivien kynnyksellä kun vuodet vierivät turhan nopeasti eteenpäin – vaikka välillä (etenkin töissä) aika tuntuu matelevan. Itse tunnen olevani vielä jollain tasolla ”mieleltäni” siellä parinkympin tienoilla, koska se mitä haluan elämältä ja miten haluan sitä toteuttaa on edelleen sama kuin tuolloin. Haluan nauttia elämästäni, mennä ja tulla oman pääni mukaan, matkustella, juhlia ilman murheita huomisesta. Joidenkin artikkelien mukaan aikuinen on vasta kun täyttää 30 vuotta. Siksi tunnen etten vielä ole valmis saavuttamaan tuota kynnystä.

Viime vuonna en juhlistanut syntymäpäivääni lainkaan. Siksi tänä vuonna oli kiva koota lähimmäiset ystävät luokseni ja viettää iltaa yhdessä. Edellisenä päivänä kävin ostamassa itselleni ja booliin juomatarpeet sekä koristelut. Olin toivonut ystäviltäni syntymäpäivälahjaksi leivonnaisia (koska en varsinaisesti tarvitse tällä hetkellä mitään) niin lahjoinani oli subwaykeksejä, cookiepopseja sekä itse syntymäpäiväkakku.

Booliksi valikoitui puolimakea ”twister booli” jonka ohjeet ovat näinkin simppelit:

  • 1 L sitrus limonadi
  • 1 L sitrus limonadi
  • 0.5 L viinaa
  • 4 kpl twister mehujää
  • 500g pakastemansikoita
  • 1 kpl viipaloitu lime
  • jääpaloja

Yleisimpiin ajanviettotapoihimme kuuluu juoma-. lauta- sekä korttipelit. Toisinaan myös pleikkarin kautta pelattavat tietovisapelit ovat mahtuneet iltaan mukaan. Oma suosikkini näistä on Knowledge is Power.

Uusin peli (minkä bongasin TikTokista) on juomapeli, jossa snapsilasi täytetään ”ei niin hyvällä juomalla” tai ihan perinteisellä viinalla ja kasataan korttipakka tämän lasin päälle. Muodostetaan jono ja vuorotellen jokainen pyrkii puhaltamaan tästä pakasta pois kortin/kortteja – kuitenkin niin että niitä jää lasin päälle, koska se joka puhaltaa kortin/kortit pois lasin päältä joutuu tämän snapsin juomaan. Tässä on siis kyse tuurista sekä taidosta.

Ilta oli onnistunut ja kaikki kutsumani ystävät pääsivät paikalle. Booli erityisesti oli hitti! Vuoden päästä olisi sitten tiedossa ehkäpä astetta isommat juhlat, koska tuo 30 näyttää lähestyvän turhan nopeaa tahtia. Toki tähän vaikuttaa paljon Suomen ja yleisesti maailman tilanne, koska korona on alkanut taas nostattamaan jälleen lukujaan täällä kotimaassa. Pyritään pysymään terveinä!

Ps. Instagram -storyjeni puolella näet videokoosteen kyseisestä illasta sekä kertomastani juomapelistä.

Lotta 29v kuittaa tältä erää!

Scroll to top