BLOGIN TULEVAISUUS

Siitä on reilu kaksi vuotta kun päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni blogin perustamisesta omalle blogialustalle. Halusin jollain tapaa tulla kuulluksi ja nähdyksi, koska elin tuolloin hyvinkin yksinäistä elämää. Kahdessa vuodessa on kuitenkin tapahtunut paljon – niin hyvää kuin huonoakin, jonka vuoksi olen hetken elänyt ja miettinyt seuraavia askeleita elämässäni ja muun muassa blogini tulevaisuutta.

Mikä on muuttunut?

Kun löysin verkkoblogit yläasteikäisenä, ihannoin sitä että bloggaamisessa yhdistyvät kirjoittaminen, valokuvaus ja visuaalisuus – asiat jotka ovat mielenkiinnonkohteitani. Tuolloin kun bloggaaminen rantautui Suomeen aikalailla 1990-luvun lopulla niin tästä muutama vuosi eteenpäin oli sitä niin sanottua ”kulta-aikaa”. Jos tätä menneisyyttä vertaa nykypäivään, on monikin asia muuttunut.

Teknologia on kehittynyt ja sosiaalinen media on muuttunut. Sovellukset kuten Instagram on noussut yhdeksi suurimmista sosiaalisen median kanavista, joka aikoinaan oli lähinnä julkinen valokuva-albumi. Voit mainostaa, luoda omaa brändiä, tulla nähdyksi ja kuulluksi yhdellä sovelluksella ja hyödyntää jopa henkilökohtaisena blogina. Lisäksi vloggaaminen ja striimaaminen ovat nykypäivän juttuja.

Näistä syistä olen puntaroinut blogin siirtämistä esimerkiksi Instagramiin tai kokonaan tämän lopettamista.

Millaisena näen blogini tulevaisuuden?

Edellisestä postauksestani on aikaa muutama kuukausi, mutta muuta somea olen kuitenkin pyrkinyt päivittelemään useammin, koska pelkän kuvan lisäämisen helppous on vienyt hetkellisesti mennessään.

”Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”. Miksi sitten tehdä tai kirjoittaa blogia, kun pelkällä yhdellä kuvalla voit kertoa kokonaisen tarinan, tapahtuman tai asian ilman minkäänlaista tekstiä? No minäpä kerron. Ylipäätään se, että saat lukijan lukemaan tekstiäsi ja saapumaan sivuillesi uudelleen ja uudelleen on se tämän jutun haaste ja suola. Ja minähän pidän haasteista.

Olen älyttömän ylpeä omasta sivustani sekä tietenkin teistä lukijoista. Kirjoittaminen on minulle voimavara ja irtautumista hetkellisesti pois kaikesta muusta hälinästä, jota en vaihtaisi pois. Olen myös ymmärtänyt haluni omistaa tuotantoni, jonka vuoksi en koe sosiaalisen median sovelluksia (mm. Instagram) lopulta toimivina blogialustoina.

Minä ja elämäni pysytään siis täällä ja on kiva olla takaisin! Minulla on muutama blogipostaus odottamassa luonnoksissa, eli en teitä tämän parin kuukauden aikana ole suinkaan unohtanut, on vain pitänyt elää hetki elämää. Kerron muun muassa kesästäni ja päästään syventymään kaverini polttareihin! Palaan pian!

♥:llä Lotta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top