FESTARIT JOISSA OLEN KÄYNYT

Ajattelin ottaa tämän aiheen nyt, koska festarikesä on kuumimmillaan. Nuorempana joka kesän kohokohta oli festarit ja tätä aloittaessani piti oikein miettiä monessa ja missä olenkaan ollut.

Vaikka olen kiertänyt parit festarit, vielä listalla on muutama artisti jotka ehdottomasti haluan nähdä: Dimitri Vegas & Like Mike ja Swedish House Mafia ovat listani kärjessä. Tänä vuonna minun piti mennä Weekend Festivaaleille, mutta Swedish House Mafian peruttua keikkansa, pettyneenä myin lauantain lippuni. Olen aina ollut sellainen, että haluan mennä nimenomaan katsomaan näitä artisteja, en vetämään päätä täyteen ja sekoilla. Sen pään saa sekaisin halvemmallakin kuin ostamalla vähintään 90 euroa maksavan lipun tietylle alueelle Helsingissä.

Summer sound Festival 2013

Ensimmäiset festarini koskaan ja näin jälkeenpäin ajateltuna kaikista parhaimmat. Summer Soundit järjestettiin Messukeskuksessa ja olivat älyttömän hyvin järjestetyt – ulkona oli kaksi telttaa ja sisällä päälava, eli jos olisi esimerkiksi satanut, pääsi hyvin suojaan sateelta. Kuitenkin molempina päivinä paistoi aurinko ja mitään järjestyshäiriöitä en nähnyt. Nämä olivat K-18 festivaalit ja edelleen olen sitä mieltä että kaikki pitäisi olla. Paras ystäväni oli matkassa mukana ja kaksi päivää olivat elämäni parhaimmat niin seuran kuin esiintyjienkin puolesta. 

Neverland Festival 2013

Nämä järjestettiin Oulussa ja lensimme aamulennolla pelipaikoille. Nämäkin olivat kaksipäiväiset. Tuntuu, ettei tätä festivaalia mainostettu yhtä ahkerasti kuin muita, koska ihmismäärä messuhallissa oli olematon. Ulkona sijaitsi yksi lava ja sisällä toinen, molemmat ammottivat tyhjyyttään. Jotenkin nolostuin Showtekin aikana kuinka vähän meitä oli ja kyseessä oli kuitenkin iso artisti. Hyvällä fiiliksellä kuitenkin kaksi päivää menivät.

Summer Sound Festival 2014

Nämä jäivät Summer Sound Festivaalien osalta viimeisiksi ja harmittaa ettei näitä enää järjestetä. Summer Soundit lyövät 100-0 nykyiset Weekend Festivaalit. Täällä tuli koettua ensimmäiset ”everybody sit down” ja se älyttömän hyvä fiilis kun kaikki olivat mukana. Alakuvassa oleva DVBBS oli aivan mahtava! Olivat lentäneet suoraan Tomorrowlandeilta. En muista oliko nämä peräti 3 päiväiset, mutta kaikkina päivinä tuli oltua paikalla. Näillä festivaaleilla edesmennyt Avicii perui keikkansa sairautensa vuoksi, joka oli tällöin suuri pettymys.

Weekend Festival 2014

Ensimmäiset ja viimeiset WKNDit Suomessa missä olen ollut. Sää ei ollut puolellamme ja jonotus kesti useamman tunnin. Jäi monet artistit tämän takia näkemättä. Juuri ennen Dimitri Vegas & Like Mikea joka on ylivoimaisesti lempparini alkoi satamaan kaatamalla, eikä missään alueella ollut sateensuojaa. Voitte kuvitella millainen fiilis on seistä sateessa pelkkä toppi ja farkkushortsit jalassa. Lähdin kotiin ja en ikinä anna anteeksi etten vielä tänä päivänä ole nähnyt lempiartistiani livenä.

Weekend Festival Baltic 2015

Kaksi päivää sekoilua kuvastaa eniten tätä reissua. Jo laivassa tuli otettua muutamat ja muistikuvat ensimmäisestä illasta ovat olemattomat. Seuraavana päivänä piti oikeasti kasata itseä, että pääsi pelipaikoille. Tämä ilta meni paremmin ja ehdottomasti jos WKND haluatte mennä, suosittelen Balticia joka järjestetään samaan aikaan Virossa. Tänä vuonna (2019) ei kuitenkaan Balticia järjestetty, eikä kukaan tunnu tietävän miksi.

Weekend Festival Baltic 2016

Yksi kuva – monia tunteita. Tämä reissu jäi viimeisekseni ja vieläkin tätä kirjoittaessa tulee ne tunteet esiin mitä tällöin koin. Toivon, ettei kukaan joudu kokemaan samaa. Enempää en tätä julkisesti avaa.

Kaikesta huolimatta on yksi festivaali jossa haluan vielä elämäni aikana käydä ja se on ehdottomasti Tomorrowlandit, joita väittäisin maailman arvostetuimmaksi elektronisen musiikin festivaaleiksi. Tomorrowland on kuin oma maailmansa kaikkine kauppoineen, lavoineen ja teemoineen. Vielä joku vuosi toivon, että teen tästä teille postauksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top