KYLPYLÄLOMA SAIMAALLA

Juhannuksena jengillä on tapana kadota Suomen luontoon mökeilleen ja kaupungit hiljenevät. Perheelläni tai sukulaisillani ei ole koskaan ollut mökkiä, joten joka juhannus tulee eteen sama kysymys: ”mitä tehdä juhannuksena?”. Muutamana vuotena olen ollut ystävien mökillä, mutta usein jään pitämään menoa ylle kaupunkiin. Toisinaan olen miettinyt lähtisikö festareille, mutta koska korona, niin tämä on jäänyt lähinnä ajatuksen tasolle.

Tänä vuonna kuitenkin halusin välttämättä lähteä pois kaupungista ja aloin selaamaan internetin ihmeellistä maailmaa. Parin tunnin ihmettelyn jälkeen, useita eri vaihtoehtoja ja paikkoja tsekanneena sähköpostiini kilahti varausvahvistus Lappeenrantaan kylpylähotelli Saimaalle! Kävi tuuri, koska huone oli viimeinen Holiday Club Saimaan valikoimasta.

Juhannusaatto oli vapaapäivä ja käänsimme nokan kohti Lappeenrantaa (tarkemmin Rauha) jo aamupäivästä. Navigaattori antoi matka-ajaksi kolmisen tuntia, mutta kun minä olen kyydissä, pitää aina varata +30min matka-aikaan, koska en ymmärrä ihmisiä jotka voi matkustaa ilman taukoja. I neeeeedd them. Kuitenkin pääkaupunkiseudulta ajoimme kohteeseen kolmisen tuntia taukoineen(!), eli toisinsanoen ei ollut ruuhkia joita pelkäsimme ja stopit oli ripeitä.

Kun pääsimme kohteeseen, en kaupunkilaisjunttina osannut yhtään varautua tai ylipäätään tullut ajatelleeksi että ”hei luonnonhelmassa voisi hyönteisiä olla skidisti enemmän kuin kaupungissa”. Jonotimme ulkona sisäänpääsyä n. 30 minuuttia (koska korona – koska juhannus – koska kotimaan matkailu) niin siinä jo ehti jalat tulla syödyksi. Siis herranjumala kuinka paljon mäkäräisiä oli ja koko ajan sai olla huitomassa ja hyppimässä. Onneksi kuitenkaan sisätiloissa näitä ei ollut, joten johonkin pääsi pakoon. Valitus loppuu tähän.

Epäonneksemme ensimmäinen huoneemme oli epäkunnossa (sähköt, puhelin eikä televisio toimineet) niin pääsimme vaihtamaan huonetta Castle Suiteen, joka oli puolet isompi huone sekä sisälsi peräti kaksi parveketta, toinen Saimaalle ja toinen kylpylähotellin sisäpihalle. Ihastuimme tähän huoneeseen, joten extemporena varasimme extrayön! Eli tämä reissu olisi voinut olla fiasko, mutta koska henkilökunta hoiti homman kunnialla niin tästä olimme vain innoissamme.

Ensimmäisenä päivänä kävimme kylpylässä jossa menikin reippaasti muutama tunti sekä illasta söimme pizzaa samalla jalkapalloa katsellen. Ajattelin alkuun etten tulisi seuraamaan EM-kisoja ollenkaan, mutta pakko myöntää että jokainen peli tuli katsottua, vaikka toki harmitti että Suomi ei pärjännyt kovin pitkälle näissä kisoissa. Itse kannatin yllättäen kaikkia joukkueita jotka hävisivät 😀

Toisena extrapäivänä lähdimme Lappeenrannan keskustaan ihmettelemään meininkiä. Onneksi otimme toisen yön, koska yksi yö ja päivä näin jälkeenpäin ajateltuna olisi tehnyt reissusta turhan lyhyen. Katsoimme minkälaista säätä oli päiväksi lupailtu ja hieman näytti epävakaalta, mutta lähdimme siitä huolimatta, koska olimmehan lomalla.

Päädyimme Lappeenrannan satamaan ja siellä olikin sitten yllätykseksemme vaikka mitä. Oli hiekkalinnoja, tivoli, kauppatorimainen alue täynnä erilaisia ruokakojuja sekä Lappeenrannan linnoitus (lihavoidut tekstit sisältävät linkin oheisiin virallisiin kotisivuihin). Olimme ihan turisteina matkassa ja räpsimme kuvia ja videoita eikä alkanut sadekaan meitä haitannut – lähinnä se oli hyvä, koska saimme kulkea ihan rauhassa katsellen nähtävyyksiä.

Palasimme apteekin kautta hotellille, koska mäkäräisten ja paarmojen ansiosta olimme ihan kauttaaltaan täynnä pistoksia. Tämän apteekin etsintäkin pyhäpäivänä oli melkoinen urakka ja autokin tässä välissä päätti yhtäkkiä sammua. Minä jo mietin päässäni eri vaihtoehtoja päästä kotiin, mutta auton jokin anturi taisi vain oikutella sateesta ja matka jatkui normaaliin tapaan ja pääsimme takaisin hotellille (ja myöhemmin kotiin).

Vielä yöllä kävimme nappaamassa muutaman kuvan keskikesän yöstä, oheiset kuvat on otettu klo 01:00. Suomen kesässä kaikista mahtavinta on luonnon kauneus sekä kesäyöt. Niitä en vaihtaisi mihinkään. Näihin kuviin ja tunnelmiin myös loppuu reissumme tarina. 10/10 sanoisin.

Miten itse vietit juhannusta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top