MEIKKIPUSSINI SISÄLTÖ

Kun kuudennella luokalla ihoni alkoi puskea epäpuhtauksia, alkoi myös minun tieni meikkaamisen maailmaan. Tietenkin liikkeelle lähdettiin niistä kaikista paksuimmista ja peittävimmistä meikkivoiteista ja vielä kilolla puuteria tuotteet oikein prässättiin ihoon. Älä tule paha kakku – tule hyvä kakku!

Ihonhoito -postauksessani kerroin omaavani sekaihon ja kaikista tärkeintä on valita oikeat tuotteet oikealle ihotyypille. Haasteita minulle tuo se, että ihoni on taipuvainen epäpuhtauksiin ja rasvaisuuteen, mutta on kuitenkin osittain pintakuiva. Tämän takia suosin pohjassa hyvää kosteutusta ja meikkituotteissa pitkäkestoisia ja mattaisia tuotteita.

Suosin edullisia, mutta mielestäni laadukkaita meikkituotteita. Uskon, että halvallakin voi saada yhtä hyvän lopputuloksen kuin hintavimmilla merkkituotteilla. Tietyt tuotteet ovat olleet mukana matkassani vuosia, jopa yläasteelta asti.

Nyt vanhempana olen ollut kiinnostunut kevyestä meikkipohjasta, etenkin kesällä, koska paksumpi meikkikerros voi näyttää hetkessä epäsiistiltä. Baariin tai juhliin mentäessä tulee laitettua sitten kunnon setit naamaan ja peilin edessä voi hurahtaa muutama tunti. Arkimeikin koitan pitää nopeana ja simppelinä.

Pohjustus

Kosteusvoiteena käytössäni on ACO Oil Free Matifying Daily Moisturiser. Geelivoide rauhoittaa ja palauttaa ihon kosteustasapainon. Sisältää mikropartikkeleita, jotka imevät talia itseensä jättäen ihon mattapintaiseksi. Kesällä lisäilen kosteusvoiteen joukkoon NIVEA Shine Control aurinkorasvaa, jonka nimi pitää sanansa. Käytän juhlameikin alla THE ORDINARY High-Spreadability Fluid Primeria, jossa on silkkinen silikoonimainen koostumus joka pitää meikin paremmin paikoillaan.

Meikki- ja päivävoide

LUMENE Blur meikkivoide on ollut vuosia käytössäni. Meikkivoide antaa peittävän, mutta luonnollisen lopputuloksen sekä jättää iholle nimensä mukaisesti blur-efektin. Meikkivoiteen levitän aina sormin. ESSENCE You Better Work Tinded Day Cream on uusi tulokas meikkipussissani. Kyseessä on sävytetty päivävoide, joka lupaa jättää ihon kiillottomaksi ja mattaiseksi. Tuote on vedenkestävä sekä sisältää UV-suojan. Tuote on juoksevaa kämmenellä, mutta tuntuu tuhdilta levittäessä. Olen jättänyt puuterin pois tämän käytön aikana ja iho näyttää siltä, ettei siinä edes olisi mitään tuotteita – mitä juuri haenkin.

Mikäli kuitenlin päätän käyttää puuteria, käytössäni on Maybelline Fit Me Matte + Poreless 110 Porcelain -puuteri.

Laiskoina arki-aamuina (eli pari kertaa viikossa) teen kasvo-, aurinko- ja meikkivoiteesta omatekoisen 3 in 1 CC-voiteen sekoittamalla tuotteet yhteen ja levittämällä kasvoille.

Peitevoide

Huonoina ihopäivinä tai baariin lähtiessä, kun kaikki ihon pienet ja isommat virheet moikkaavat peilistä CATRICE ja REVOLUTION peitepuikot pääsevät tositoimiin. Peitevoiteelta odotan extrapeittoa epäpuhtauksiin sekä tummiin silmänalusiin ja nämä lunastavat sen.

Ripsi- ja kulmaväri

Silmiin haen näyttävyyttä. Viime vuonna kokeilin pari kuukautta ripsienpidennyksiä, mutta en osannut elää niiden kanssa ja niistä huolehtiminen tuntui työläältä. Magneettiripsetkin tilasin taannoin ja nyt ne lojuvat peilikaapissa, koska en millään saa niitä kauniisti silmiin tutoriaaleista huolimatta.

MAX FACTOR Masterpiece Max on pysynyt matkassani vuosia. Pienehkö harja, pidentää, tuuheuttaa, erottelee, hyvä levittyvyys ja pitää kaarevuuden koko päivän. ESSENCE:n ripsivärit ja MAYBELLINE Lash Sensational ovat minulle uusia tuttavuuksia. Essenceä lähti edullisen hintansa vuoksi mukaan viime kauppareissulta useampi. Kaikki harjat ovat erilaisia ja koostumukset vaihtelee, enkä näistä osannut valita, joten otin kaikki mielenkiintoiset putilot kokeiluun. Vielä ei ole löytynyt Max Factoria parempaa.

Kulmani ovat kestopigmentoidut, jolloin kulmatuotteita en juurikaan käytä. Jos haluan kuitenkin enemmän näyttävyyttä katseeseen, käytän NYX Professional Makeup kulmakynää sävyssä taupe.

Lopuksi viimeistelen meikin Loreal Parisin Infallible Fixing Mistillä, joka kiinnittää meikin ja saa kasvot näyttämään freesiltä pitkälle päivää. Suihke sisältää pieniä puuterihiukkasia, eli tämä jättää mattaisen lopputuloksen ja saa kaikki pohjatuotteet sulautumaan yhteen kauniisti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top