PÄIVÄ PORKKALASSA

Äitini on intohimoinen geokätköilijä ja syyttävä sormi osoittaa meikäläiseen, koska minä tästä harrastuksesta hänelle mainitsin. Sinänsä geokätköily on hieno harrastus, koska tämä tapahtuu ulkona, saa liikuntaa ja matkaat paikkoihin, jossa ei tulisi käytyä elämän aikana välttämättä ollenkaan. Monilla kätköpaikoilla onkin idea esitellä aluetta tai alueen tiettyä osaa – esimerkiksi viedä sinut sodan aikaisiin raunioihin metsän keskelle. Cool.

Kätköily ei ollut ainoa syy lähteä, vaan viettää myös aikaa yhdessä. Tällä kertaa äitini halusi matkata Porkkalaan.

Porkkala ja Porkkalanniemi ovat erittäin kauniita paikkoja ja välillä mutkikkaalla tiellä tuntui, että olisimme oikeasti paljon kauempana pääkaupunkiseutua mitä olimmekaan. Luonto nimittäin oli niin erilaista ja monipuolisempaa – peltoa, havumetsää, saaristoa, mökkiä, taloa…

Kävimme Cafe Porkkalassa, Sundsin lintutornilla, Marin venesatamassa sekä Porkkalanniemen virkistysalueella, jossa pidimme piknikin rantakallioilla. Virkistysalueella oli nähtävillä sodan aikaisia kivirykelmiä, joiden idea ja/tai käyttötarkoitus jäi meille avoimeksi kysymysmerkiksi. Myös moni telttailija oli löytänyt tiensä Porkkalanniemelle.

Mikäli tykkäät olla luonnonhelmassa, suosittelen lämpimästi kyseistä paikkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top